Skandaldan sonra Facebook'a yeni bir özellik geliyor

Cambridge Analytica skandalının etkileri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Skandaldan sonra Facebook'a yeni bir özellik geliyor

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin paylaşılmasıyla ilgili olarak 10-11 Nisan tarihlerinde ABD Kongresi'nde ve ABD Senatosu'nda ifadeler verecek. Bununla birlikte Facebook skandal sonrası kurallarında bazı değişiklikler yaptı ve bir takım yeni özellikleri de kullanıcılara sunmaya başladı. Yeni gelişmelere göre WhatsApp'ın bir özelliği Facebook'a geliyor.



Son dönemde milyonlarca kullanıcısının verilerinin kullanılmasına göz yumduğu iddiası ile tarihinin en zor günlerini geçiren sosyal medya devi Facebook, WhatsApp'takine benzer bir özelliği platforma entegre etmek için kolları sıvadı.



Geçtiğimiz hafta Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg'in ve diğer üst düzey Facebook yöneticilerinin Facebook Messenger üzerinden gönderdiği özel mesajların bir süre sonra otomatik olarak silindiği ortaya çıkmış, bu durum ABD basınında geniş yer bulmuştu.



Facebook, kullanıcıların sahip olmadığı bu özelliğin 2014 yılındaki Sony Pictures hacklenmesi olayı sonrasında yöneticilerin özel yazışmalarının korunması için kullanıma sunmuştu.



NTV'nin haberine göre Facebook, belli başlı kişilerin kullanımına sunduğu bu özellik şimdi tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak. Facebook önümüzdeki aylarda kullanıcılar için mesaj silme özelliğinin yayınlanacağını duyurdu.



Kullanıcıların böyle bir seçeneği olmadığı ve Facebook'un gelen kutuların mesaj sildiği kullanıcı herhangi bir şekilde uyarmadığı için sosyal ağ eleştirilerin hedefi olmuştu. Bu eleştirilerin ardından, Facebook önümüzdeki aylarda kullanıcılar için mesaj silme özelliğinin yayınlanacağını duyurdu.



Geçtiğimiz aylarda gönderilen mesajı silme özelliği Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a entegre edilmişti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin