Skandal manşetin ardından özür diledi

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun sniper ile hedefe konulduğu bir fotoğrafı kapağına taşıyan spor gazetesi, tepkilerin ardından bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Skandal manşetin ardından özür diledi

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun, sniper ile hedefe konulduğu bir fotoğrafı kapağına taşıyan Mersin'in haftalık spor gazetesi Paskolik, yaptığı açıklamayla sarı lacivertli kulüpten ve futbolcudan özür diledi.



Başta Emre Belözoğlu'nun tepkisinin çeken manşetin ardından kulübün Genel Sekreteri Mahmut Uslu da gazetenin yöneticileriyle görüşmüş ve manşeti eleştirmişti.



Tepkilerin ardından Paskolik, aşağıdaki açıklamayı yaptı:



"Mersin İdman yurdu-Fenerbahçe karşiılaşmasında Fenerbahçe camiasını ve Emre Belezoğlu’nu derinden üzen ve infial yaratan olay bizleride aynı biçimde üzüntüye sevk etmiştir.



Haftalık yayın yapan gazetemizin birinci sayfasında yapılan tasarımda Emre Belezoğlu’nun hedef alındığı ve şiddete teşvik ettiği yönünde yaygın basında çıkan haberler bizleri büyük bir şaşkınlığa sevk etmiş ve derinden yaralamıştır. Bu haberin yapılış amacında hiçbir şekilde Fenerbahçe camiasını ve Emre Belezoğl’nu spor kamuoyu önünde hedef haline getirmek ve küçük düşürme fikri asla olmamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü  bu ülkenin en değerli kulüplerinden, Emre Belezoğlu’da en değerli oyuncularından biridir. Bu sayfa tasarımında kullanılan silahın şiddete ve suça teşvik kapsamında algılanmaması için üzerine oyuncak ibaresi koyulmuş, Emre  Belezoğlu’nun da hedefe konulmasındaki amaç da fotoğraftaki duruş şeklinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca Emre Belezoğlu’nun tercih edilmesindeki en büyük etken de bu takımın kaptanı ve en değerli oyuncularından biri olmasıdır. Nitekim maçın son saniyesinde attığı gol de bu değerini ve önemini kanıtlar niteliktedir.



Fedenerbahçe Spor Kulübü tarafından Yaşanılan sürecin sıkıntılı olması gazetemizin birinci sayfasının farklı algılanması ve yorumlanmasına neden olmuş, yaygın basın için herzamanki gibi  son derece popülist bir yaklaşımla değerlendirililmiştir. Ve bu değerlendirme gazetemiz için  bir linç kampanyasına dönüşmüştür.



Yaşanan bu tatsız gelişmelere neden olduğumuz için  Fenerbahçe Spor Kulübü ve Emre Belezoğlu’ndan özür diler, niyetimizin asla kişi ve kurumları zor duruma düşürmek ve hedef haline getirmek olmadığını bilmenizi isteriz."



İşte, o manşet:



Skandal manşetin ardından özür diledi



Yerel gazeteden skandal spor manşeti


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin