Sinemacı arkadaşları, Yılmaz Güney'i anlattı

Adana'da, Yılmaz Güney doğumunun 78'inci yılında sinemacı arkadaşları tarafından anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sinemacı arkadaşları, Yılmaz Güney'i anlattı

Adana Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, Belediye Tiyatro Salonu'nda 'Doğumunun 78. Yılında Yılmaz Güney' konulu etkinlik düzenledi. İstanbul'da terör saldırısında şehit olan Mehmet Selim Kiraz'ın anıldığı etkinliğe aralarında ünlü oyuncu ve yönetmenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Yılmaz Güney posterleri ve film afişleriyle süslenen salonda, Yılmaz Güney ve filmlerini anlatan 7 dakikalık görsel sunum gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Yılmaz Güney'in Türk sineması için çok önemli bir isim olduğunu belirtti. 



"TARANTİNO'NUN BUGÜN YAPTIKLARINI YAPIYORDU"



Yılmaz Güney'in 'Umut' filminde oğlu rolünü Kürşat Alnıaçık'ın sunduğu etkinlikte, ünlü yönetmen Ali Özgentürk, oyuncu Erol Demiröz, Aytaç Arman, Halil Ergün, Güven Şengil yapımcı Abdurrahman Keskiner, yazar Özdemir İnce, Yılmaz Atadeniz ve senarist Mehmet Aydın, arkadaşları Yılmaz Güney'in sinemasını ve anılarını katılımcılarla paylaştı. Sinemaya Yılmaz Güney'in bir senaryosuyla başladığını belirten Halil Ergün, Yılmaz Güney'in sinemaya tutkuyla bağlı olduğunu söyledi. Yılmaz Güney'in çok çalışkan olduğuna vurgu yapan Aytaç Arman ise, "Onu en iyi anlatan eserleridir" dedi. Yılmaz Güney ile birlikte film çeken ünlü yönetmen Ali Özgentürk de, "O her duruma karşı bir isyan çığlığı gibiydi. Bugün Quentin Tarantino'nun sinemada yaptıklarını Yılmaz Güney 60'lı ve 70'li yıllarda yapıyordu. Büyük bir sanatçıydı" diye konuştu. 



Konuşmaların ardından Hüseyin Sözlü, sinemacılara teşekkür plaketi verdi. Etkinlikte, Yılmaz Güney'in 'Umut' filmi de gösterildi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin