SİNA KOLOĞLU, KIRMIZIGÜL'ÜN YENİ DİZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ: HAMDOLSUN DİZİDE HER ŞEY VAR

ATV'de yayınlandığı ilk gün reyting listesine 1. sıradan giren Mahsun Kırmızıgül'ün dizisi "Hayat Devam Ediyor"a Sina Koloğlu'ndan eleştiri...

Google Haberlere Abone ol
SİNA KOLOĞLU, KIRMIZIGÜL'ÜN YENİ DİZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ: HAMDOLSUN DİZİDE HER ŞEY VAR

Sina KOLOĞLU/MİLLİYET Cadde


Hayat mı böyle devam ediyor?


ATV’nin merakla beklenen dizisi ‘Hayat Böyle Devam Ediyor’ beklediğini fazlasıyla ilk bölümde aldı, gün birincisi oldu. ‘Batı’yla Doğu’nun bir konuda hiç bir ayrımı olmadığını görmüş olduk. Ya da yansıtılan böyle; Dallas durumu. Kimin eli kimin cebinde belli değil dizimizde. (Doğu yorumuyla tabii ki.) Hamdolsun her şey var. Dizi önermeler silsilesidir. Bu dizinin önermeleri neler? İflah olmaz bir cinsellik sorunu var Doğu’da bunun altı çizilmiş. Kudret, İsmail’in Cennet’le ( Hani önce sabunla yıkıyor ya o sahne!) sevişmelerini cam aralığından seyrediyor. Abbas’ın karısı, onun ikinci evliliği için rica ediyor helallik veriyor. Dizi hem töreden vaz geçmiyor hem töreye karşı. Abisi Hayat’ı öldürmek üzere götürüyor. Tam vuracak birden “Beni bu hale, bu düzen getirdi” diyor. Ama kuma gitmesine ses çıkarmıyor. Hem düzene karşı hem değil.
Belediye başkanı da önce Hayat’ı istemeye gidiyor, o da nutuk çekiyor. Oğlundan haber alamayınca anne, polise haber veriyor. Oğlandan haber yoksa, hele Doğu’dan gelmişse İstanbul’a, mutlaka işin içinde PKK vardır durumu yaratılıyor.
Ben sadece izlediklerimden çıkarımlarımı yazdım. “Doğru işlenmiştir”, “Sorunlar bunlar değil kardeşim” filan diyen olabilir. İzlerken aldığım notlar bunlar. Çatışması yok, dramatik yapının. ‘İyi’ ya da ‘kötü’ (ki mutlaka bulmak zorundalar!) yok. “Bu bölge insanının derdi aklıyla değil uçkuruyla” diye bir algı yaratılmış. O kadar kalabalık bir kadro var ki sanki, “Hangisi tutarsa onun üzerine gidelim” diye paralel kurgu cenneti yaratmış dizi. Bundan sonraki bölümler izleyicinin ya da diziyi üretenlerin ne kadar haklı olduklarını ya da yanıldıklarını gösterecek. Ama ilk bölümden verilen mesajlar bunlar. İzleyici “Zaten ben de bunları istiyorum, oh iyi geldi” diyorsa izleyecek ve dizi tutmuş olacak. Bu arada başka bir rekora da imza attı galiba dizi; 20.00’de başladı. Tekrarıyla bittiğinde saat 02.00’ye geliyordu!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin