Silahlı kişiler gazeteci kaçırdı!

Venezuela'da bir gazetecinin dün başkent Karakas'ın batısındaki evinin yakınlarında, silahlı kişilerce kaçırıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Silahlı kişiler gazeteci kaçırdı!

Globovision kanalında editörlük yapan Pinto'nun yakınları, yerel basına yaptıkları açıklamada, silahlı ve maskeli iki kişinin gazeteciyi "hiçbir şey söylemeden" alıp götürdüğünü söyledi.



Gazetecinin babası Luis Pinto, kızının bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, "Kalbim elimde konuşuyorum. Bu korkunç işi yapanlar umarım bir noktada kendi çocuklarını, kız kardeşlerini ve annelerini düşünürler" diye konuştu.



Muhalefet lideri Henrique Capriles de Twitter hesabından, Pinto'nun ailesinin ve yakınlarının yanında oldukları mesajını verdi. Olayı araştıran polis, Pinto'yu kimlerin kaçırmış olabileceğine ilişkin henüz açıklama yapmadı.



Venezuela'da 24 saat haber yayını yapan Globovision'un yönetimle ilişkilerinin eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in döneminde gergin olduğu ancak kanalın yeni sahiplerinin mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yakınlık kurduğu ileri sürülüyor.



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin