Siirt'te bir ilk!

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali, 7-11 Mayıs tarihlerinde sinemaseverler ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te bir ilk!

Türkiye'nin en önemli illerinden olan Siirt'in tanıtımına destek sağlamak amacıyla organize edilen 1. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali, 7-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın katılacağı festivalde, yerli ve yabancı yönetmenler, dizi ve sinema oyuncuları, yapımcılar ve sinema eleştirmenleri yer alacak. Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ın desteklediği festival, Siirt'in tanıtımına ve Türk sinemasının geleceğine olumlu katkı sunacak.



Siirt'te bir ilk!



SİİRT'TE SANAT RÜZGARLARI



7 Mayıs Pazartesi günü ünlü müzisyen Göksel konseri ile başlayacak olan 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali'nin kapanışı 11 Mayıs Cuma günü ünlü müzisyen Kalben konseri ile sona erecek. Dünyanın dört bir yanından gelen kısa filmlerin yarışacağı 1. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali süresinde panel, senaryo ve sinema atölyeleri, ücretsiz film gösterimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Siirt'in kültür, tarih ve sanat dokusu da festival takipçileriyle buluşacak.



Ana Juri Başkanlığını Mahperi Uçar'ın yaptığı festivalin jüri koltuğunda ise; Tarkan Karlıdağ, Cengiz Bozkurt, Mehlika Çelik, Şafak Bakkalbaşıoğlu, Elif Dağdeviren ve Veli Çelik gibi ünlü isimler yer alacak.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin