Siber güvenlikte parlak fikirler aranıyor

'Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması'nda geri sayım başladı.

Google Haberlere Abone ol
Siber güvenlikte parlak fikirler aranıyor

ABD ve Avrupa Birliği üye ülkeleri ile birlikte Türkiye'de de Ekim ayı 'Siber Farkındalık Ayı' oldu. 



Türkiye'nin popüler bilgi teknolojisi şirketlerinden BimSA'nın sponsorluğunda, Lostar tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması'nda geri sayım başladı.  



Kısa film, slogan, afiş ve broşür dallarındaki çalışmaların değerlendirileceği yarışmada başvurular 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. Başvurular, www.guvenlikyarismasi.com adresinden alınacak.



Yarışmada, birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye ise 1.000 TL ödül verilecek. İlk 3 dışındaki yarışmacıları ise 250'şer liralık hediye çeki bekliyor. 



Yarışmayı takip etmek ve oy vermek için Twitter'da #siberfarkindalik ve Facebook'ta /guvenlikyarismasi (https://goo.gl/7IdwvG) takip edilebiliyor.



SİBER GÜVENLİK CIO'LARIN ANA GÜNDEM MADDESİ



BimSA, 500'den fazla kişi çalıştıran şirketlerin CIO'larına yönelik düzenlediği anket ile teknoloji gündemini araştırdı. Ankete katılan 100 CIO, en kritik IT uygulaması olarak 'kurumsal kaynak planlaması'nı (ERP) seçerken kendilerini en çok korkutan konunun yüzde 54 oranla veri kaybı olduğunu belirttiler. ERP sorunları yüzde 49 ile ikinci sırada, siber saldırı yüzde 42 ile üçüncü sırada yer alıyor. Yatırım önceliklerinde ilk sırada yüzde 41,3 oranı ile veri güvenliği geliyor. Yatırımda ikinci sırada yüzde 33,3 ile kurumsal kaynak planlamasında yapacakları geliştirmeler, üçüncü sırada yüzde 26,7 ile büyük veri analizi geliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin