'ŞEYTAN' RIDVAN DOLANDIRICILARIN OYUNUNA GELMEDİ!

İşadamlarını ve hayırseverleri dolandırdıran bir çete "Şeytan" Rıdvan'ı kandıramadı...

Google Haberlere Abone ol
'ŞEYTAN' RIDVAN DOLANDIRICILARIN OYUNUNA GELMEDİ!

Aydın'da kimliği belirsiz kişiler, Vali Hüseyin Avni Coş'un adını kullanarak işadamları ve hayırseverleri dolandırdı, ancak Türk futbolunun efsanevi ismi Rıdvan Dilmen'i kandıramadı. Oyuna gelmeyen "Şeytan" lakaplı eski futbolcu ve yorumcu Dilmen, valiliği arayıp gerçeği öğrenerek örnek davranış sergiledi. Vali Hüseyin Avni Coş, vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, dolandırıcılara kanmamasını istedi.
Vali Hüseyin Avni Coş'un anlattığına göre bazı sahtekarlar, işadamları ve hayırseverleri telefonla arayıp, kendilerini Vali Coş ya da bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri olarak tanıttı. Sahtekarlar, okul, hastane, yurt yaptıracaklarını ya da acil durumda olduğunu iddia ettikleri hayali bir hastayı kurtarmak için paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyip yardım talep etti. Bu kişiler, hayırsever dört vatandaştan 10-15 bin lira arasında para almayı başardı. Dolandırıcılar, Aydın'ın Nazilli ilçesi doğumlu, eski futbolcu, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'i de kandırmayı denedi, ancak başarılı olamadı.


"SAKIN KANMAYIN"
Vali Coş, bazı şahısların Aydınlı işadamları ve hayırsever vatandaşları telefonla arayarak, kendilerini Aydın valisi
olarak tanıtıp,  hayırsever 4 vatandaşın her birinden 10 ile 15 bin lira alarak dolandırdığını söyledi. Vali Coş, dolandırıcıların birçok kişiyi aradığını bunların arasında eski milli futbolculardan Fenerbahçe'nin efsanevi ismi Rıdvan Dilmen'in de bulunduğunu belirtti.

SEKRETER DE VAR
Vali Coş, dolandırıcılığın 3-4 kişinin kendisini arayarak yardım talebinin doğruluğunu teyit etmek istemeleri üzerine ortaya çıktığını belirtti. Coş, "Beni arayan hayırsever vatandaşlarımız, telefon ile kendilerinden ölümcül hastalığa yakalanan bir kişiye 10 ila 15 bin TL arasında yardımda bulunmalarının istendiğini söyledi. Anlatılanlara göre dolandırıcılar sekreter de kullanmış. Kendisini benim sekreterim olarak tanıtan bir kişi vatandaşlarımızı arayarak 'telefonu sayın valimize aktarıyorum' demiş. Telefona gelen kişi de beni taklit edip para yardımı istemiş. Okul, hastane, yurt yapım işleri ve muhtaç tüm vatandaşların tedavileri devletimiz tarafından yaptırılıyor. Benim ve kamu kurum ve kuruluşları yetkililerinin hiç kimseden nakdi yardım talebi söz konusu değil. Dolandırıcılık olayıyla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlattık" diye konuştu.

"POLİSİ ARAYIN"
Vali Coş, böyle bir taleple karşılaşan vatandaşların kesinlikle bu talebi dikkate almaması, bu tür taleple karşılaşmaları durumunda 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma telefonlarını arayarak en yakın Kolluk Kuvvetine veya Cumhuriyet savcılığına müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Son günlerde bazı şahıslar, başta benim ismim olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürlerinin isimlerini de kullanarak, işadamlarımızı ve hayırsever vatandaşlarımızı aramışlar. Okul, hastane, yurt yaptıracakları veya acil durumda olduğunu iddia ettikleri hayali bir hasta isimi vererek nakdi yardım talebinde bulunmuşlar. Dolandırıcılar özellikle daha önceden yardımlarda bulunan hayırsever vatandaşlarımızı hedef seçmişler. 4 hayırsever vatandaşımız da maalesef bu kişilere para vermiş" dedi.


(Yeni Asır)




 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin