'Şevkat Yerimdar'ın yayın tarihi ertelendi mi? Yapım şirketi o iddiaya yanıt verdi!

HT Magazin yazarı Mustafa Doğan'ın geçtiğimiz pazartesi gündeme getirdiği o iddiaya dizinin yapımcısından yanıt geldi...

Google Haberlere Abone ol
'Şevkat Yerimdar'ın yayın tarihi ertelendi mi? Yapım şirketi o iddiaya yanıt verdi!

HT Magazin yazarı Mustafa Doğan, geçtiğimiz pazartesi günü kaleme aldığı yazısında, ocak ayında Fox ekranlarında izleyiciyle buluşması beklenen "Şevkat Yerimdar" dizisinin nisan ayına ertelendiğini öne sürmüştü.



Doğan, bu iddianın üzerine dizinin yapım şirketi Limon Yapım'ın patronu Hayri Aslan'ın kendisini arayıp dizinin ertelenme haberininin doğru olduğunu ve bu talebin kanaldan geldiğini söylediğini belirtti.



İşte, Doğan'ın o yazısı:



"LİMON YAPIMDAN CEVAP



Pazartesi günü ‘Şevkat Yerimdar’a Yer Bulunamadı’ başlıklı yazımda, Fox TV için çekilen ve ocak ayında ekrana gelmesi planlanan dizinin nisana ertelendiğini yazmıştım.



Ücretler, diziler yayınlandıktan minimum dört hafta sonra ödendiğinden, dokuz bölümü çekilen dizinin ekibinin ve oyuncularının mağdur olduğunu belirtip yapımcıya bu mağduriyeti giderme çağrısında bulunmuştum.



Ekipten güvendiğim bir kaynağımdan gelen bilgiye dayandırarak kaleme aldığım yazım sonrası Limon Yapım’ın patronu Hayri Aslan aradı.



Dizinin ertelendiği haberinin doğru olduğunu, talebin kanaldan geldiğini söyledi.



13 bölüm yayın garantisi aldıklarını ve çekimlere devam ettiklerini ancak yayın tarihinin henüz netleşmediğini söyledi.



Konuyla ilgili ekiple bir toplantı yapıp durumu kendileriyle paylaştıklarını anlattı, yapımcı olarak böyle bir zorunlulukları olmadığının altını çizerek.



Henüz 7’nci bölümü çektiklerini, halen 4’üncü bölümle ilgili revizeler yaptıklarını, kanala ise şimdilik iki bölüm teslim ettiklerini belirtti.



“Sıfırdan Balat inşa ettik. Ciddi yatırım yaptık. Kaliteli bir iş çıktı ortaya, kanal da çok memnun. Amacımız diziyi bir an önce yayına sokmak değil. Yayın tarihi konusunda başka bir projenin etkisi olmadı. Şevkat Yerimdar için en doğru zamanlamanın bulunmasına çalışıyoruz. Zaten ortalık dizi çöplüğüne döndü” tespitinde bulunduktan sonra ücret konusuna da açıklık getirdi.



Kaynağımın aksine ekibe ve oyunculara anlaşmaları çerçevesinde ödeme yaptıklarını açıkladı.



İlk yazımda da dediğim gibi, elçiye zeval olmaz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin