Sessiz ressamdan sergi!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki işitme engelli ressam Halit Şahiner sergi açtı

Google Haberlere Abone ol
Sessiz ressamdan sergi!

Manavgat Cumhuriyet Meydanı yanındaki sergi alanında sanatçının 27 yağlı boya eserinin yer aldığı sergi gün boyu açık kalırken; sergiyi Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya, BBP Manavgat Belediye Başkan aday adayı Hacı Çayır, Başarı Bilim Anadolu Lisesi Müdürü Refik İnci, İşitme Engelliler Tercümanı Guddusi Aydın, Manavgat İşitme Engelliler Derneği üyeleri ve vatandaşlar ilgiyle gezdi.



En büyük destekçisinin eşi Bircan Şahiner olduğunu belirten ve "Sessiz Ressam" olarak tanınan Halit Şahiner, tercüman aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Gazipaşa’da yaşıyorum ve hayatımı çiftçilik yaparak kazanıyorum. Bir kızım ve bir oğlum var. Kızım da resimler yapabilme kabiliyetine sahip. Çiftçilikten arta kalan zamanlarda resim yapıyorum. Resim yaptığımda sıkıntılarımı unutuyorum. Çevremde yaptığım gözlemleri resme aktarıyorum" dedi.

Sergiyi gezen Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, "Sanatçı işitme engelli olmasına rağmen hayata küsmemiş, toplumdan ayrışmamış. Herkese örnek teşkil ediyor. İşitme engelli olsun, olmasın herkes için hayatı birlikte paylaşmak anlamında çok önemli bir örnek olduğuna inanıyorum. Kaliteli bir yaşam sürmek için hayata sarılmanın ve doğru durmanın en canlı örneğidir. Kendisini hayata bağlılığından ve eserlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnsanların isterlerse neler yapabileceklerini göstermiş oldu" diye konuştu. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin