ŞERİF MARDİN: SÖZLERİMİN 20 FARKLI YORUMU YAPILABİLİR

Dünyaca ünlü sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin'in Hürriyet'ten Ayşe Arman'a yaptığı son açıklamaları Türkiye'de geniş yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
ŞERİF MARDİN: SÖZLERİMİN 20 FARKLI YORUMU YAPILABİLİR

Mardin'in 'mahalle baskısı' olarak tanımladığı sosyolojik olgu yeni Anayasa çalışmalarının yapıldığı bugünlerde tartışmaları daha alevlendirdi.


Bazı kesimlerce 'başörtüsü' sorununa indirgenen yeni Anayasa çalışmalarında üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasının, Mardin'in sözlerinden hareketle başı açıkları baskı altında tutacağı iddiasını gündeme getirdi. Açıklamasıyla ilgili olarak Vakit gazetesine konuşan Mardin, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamalarının 20 farklı yorumunun yapılabileceğini vurguladı. Mardin şöyle konuştu:

"Hürriyet benim sözlerimi bu şekilde yorumlamış. Sosyal bilimlerde öyle kesin mutlak ifadeler olmaz. Bu nedenle kesin ifadeler kullanmadım. Ancak başlıkta öyle verilmiş. Benim sözlerimin 20 farklı yorumu yapılabilir. Benim pek çok başörtülü öğrencim oldu. Bu konudaki görüşlerim belli."

Başörtüsü yasağının demokratik olmadığının altını çizen Mardin, başörtülü öğrencilerin de üniversiteye gidebilmesi gerektiğini kaydetti. Mardin, bu konuda daha fazla spekülasyona yol açmak istemediğini de sözlerine ekledi.

Hürriyet gazetesi, Mardin'in açıklamalarını okuyucularına " Tehlike gören kadınlar haklı" manşetiyle duyurmuş, başörtüsünün üniversitede serbest bırakılmasının mahalle baskısı oluşturacağı ve başı açıkları kapanmaya zorlayacağı ileri sürülmüştü. ZAMAN www.zaman.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin