‘Sektörde oyuncu ve senaryo kirliliği var’

Erdal Özyağcılar, sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
‘Sektörde oyuncu ve senaryo kirliliği var’

Habertürk Gazetesi yazarı Mustafa Doğan'ın geçtiğimiz hafta kaleme aldığı 'Ekranda star dönemi kapanıyor!' başlıklı yazısı çok ses getirdi. Erdal Özyağcılar'ın bu yazı üzerine sektörle ilgili yaptığı çarpıcı yorumları Mustafa Doğan köşesine taşıdı.



Mustafa DOĞAN / HABERTÜRK



‘Sektörde oyuncu ve senaryo kirliliği var’



Perşembe günü yayımlanan ‘Ekranda star dönemi kapanıyor!’ başlıklı yazımla ilgili birçok olumlu geri dönüş aldım.



Fikirlerime katıldığını söyleyen isimlerden biri de Erdal Özyağcılar’dı.



Yıllarını oyunculuğa vermiş, ekranda, sahnede ve beyazperdede unutulmaz işlere imza atmış usta oyuncu, çok kıymetli şeyler söyledi.



En çarpıcı sözü de başlığa taşıdığım tespiti oldu.



“Sektörde oyuncu ve senaryo kirliliği var” diyerek, freni boşalmış kamyon misali yokuş aşağı giden sektörün durumunu çok güzel özetledi üstat.



“Oyunculuk güzel fotoğraf vermekten ibaret görülüyor. Senaryolarımız da maalesef esas oğlan ve esas kız üzerine kurgulanmış basit hikâyeler” diye dert yandı.



Özyağcılar’a göre bu sorunlar, yetkin kişilerden oluşan proje tasarım ekipleri kurularak, cast’ta drama kabiliyeti olan oyunculara yer verilerek, izleme grupları oluşturularak aşılabilir.



Kendisine aynen katılıyorum.



Ucuz işlerle vakit ve para kaybedileceğine, üzerinde çalışılmış, belki daha maliyetli ama çok daha nitelikli işlerle ekranlar bu kirlilikten arınabilir. Tabii yıldız isimler de kendi kabuklarını kırmalı.



Kıvanç Tatlıtuğ mesela. ‘Ezel’deki Sekiz gibi ters köşe karakterlerde karşımıza çıkmalı. “Arzulanan adam” konseptinden kurtulmalı.



Şevket Altuğ ve Şener Şen gibi değerler bu tablo yüzünden yıllardır ekrandan uzak.



Düşünsenize, ayakları yere basan bir projede Şener Şen, Şevket Altuğ, Erdal Özyağcılar, Haluk Bilginer, Perran Kutman, Sumru Yavrucuk gibi usta isimleri izlediğimizi. Güzel olmaz mı? Bence harika olur.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin