Şehir Tiyatroları'nda deprem! Genel Sanat Yönetmeni'nden istifa sinyali!

Şehir Tiyatroları'nın genel sanat yönetmenliğini yürüten Erhan Yazıcıoğlu, geçen hafta bir tür 'uyarı fişeği' yakarak ekibiyle beraber istifa sinyali verdi.

Google Haberlere Abone ol
Şehir Tiyatroları'nda deprem! Genel Sanat Yönetmeni'nden istifa sinyali!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, istifa etmeye hazırlanıyor. Bir süredir yönetmelik değişikliği, istifalar ve görevden almalarla kaynayan kurumun başına Ağustos ayında Erhan Yazıcıoğlu gelmişti. Yönetmelik değişikliği ileBelediye bürokratlarının yönetimdeki etkinliğinin artırılması üzerine Ayşenil Şamlıoğlu istifa etmiş, yerine Hilmi Zafer Şahin gelmişti. Onun da görevden ayrılmasıyla Şehir Tiyatroları’nın dümenine tecrübeli oyuncu Erhan Yazıcıoğlu geçti.



Yazıcıoğlu, geçen hafta 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Kutlaması etkinliğinde yaptığı konuşmada, göreve bazı sözler alarak geldiğini ancak belediyede işlerin ağır yürümesi nedeniyle beklentilere ulaşamadıkları için ekibiyle beraber istifa kararı aldıklarını duyurdu. Yazıcıoğlu göreve geldikten sonra sık sık ‘çocuklarım’ diye bahsettiği bir ekip kurmuştu. Deneyimli tiyatrocular Arif Akkaya, Engin Alkan, Yiğit Sertdemir, Aslı İçözü ve Hakan Arlı’dan oluşan yardımcı ekibiyle işe koyulan Yazıcıoğlu göreve geldiği andan itibaren yönetmelik değişimi talebi içindeydi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin