Seda Sayan Show RTÜK'ü gerdi, programın yapımcısı cevap verdi!

Show TV'de yayınlanan programın yapımcısı Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), üyelerinin tartışması üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Seda Sayan Show RTÜK'ü gerdi, programın yapımcısı cevap verdi!

Seda Sayan'ın Show TV'de yayınlanan programına 2 eşini öldüren Sefer Çalınak'ı çıkartmasının ardından kanala ceza verilmesi RTÜK'te tartışmalara neden oldu.



RTÜK Başkanı Davut Dursun'un 'programda kasıt yoktu. Mahkemeye gitmelerini tavsiye ederim. Biz programa iki ayrı ceza verdik. Mahkeme birisini iptal edebilir' sözlerini eleştiren üye Ali Öztunç, "Sayın RTÜK Başkanı Davut Dursun’un Sayın Seda Sayan’ı bu kadar sevdiğini bilmiyordum. Seda Sayan’ın programından sonra Sayın Dursun’un kimyası bozuldu. Kanun çok açık ve net. Kamuoyunda tepkiler var, kanuna göre ceza verilmesi gerekir, biz de görevimizi yaptık. Sayın Dursun’un bu işi bu kadar uzatması düşündürücü” dedi. 



Bu tartışmanın ardından 'Seda Sayan Show' programının yapımcısı Tolga Tunaboylu bir açıklama yaparak, kendilerine pozitif ayrımcılık yapılmadığını ve hak etmedikleri bir ceza aldıklarını belirtti.



Öztunç'un 'manidar' açıklamalarını kınayan Tunaboylu, şu açıklamayı yaptı:



"Sayın Ali Öztunç'un RTÜK başkanı Sayın Davut Dursun beyefendi ile ilgili vermiş olduğu röportajda belirttiği gibi tarafımıza pozitif anlamda herhangi bir ayrımcı tavır sergilenmemiştir. Aksine hak etmediğimiz bir ceza verilmiştir. Tabii ki en doğal hakkımız olan yasal hakkımızı kullanmak üzere girişimlerde bulunmuş durumdayız. Sayın Davut Dursun beyefendinin söylemlerini vicdani olarak değerlendirip kendisine adaletli tavrından ötürü teşekkür ediyorum. RTÜK başkanının kurumunu şikayet ettiğini söyleyen Ali Öztunç a geçen yıl kanal D'de yayınlanan ve ceza alan program ile ilgili yaptığı açıklamada "Seda Sayan a büyük haksızlık edilerek RTÜK ün çifte standart uyguladığını" içeren açıklamalar yaptığını hatırlatırım. Bu açıklamaları tüm gazetelerde yer almıştır. RTÜK başkanının bize yasal hakkımızı hatırlatması bu açıklamalar yanında gayet normal ve adaletli bir tutumdur. Geçen sene kendi yaptığı açıklamalar da Seda Sayan hanımefendiyi savunan Ali Öztunç'un bu sene kendisiyle benzer açıklamalar yapan RTÜK başkanını suçlaması düşündürücüdür. Ali Öztunç'un manidar açıklamalarını esefle kınıyorum."



SEDA SAYAN'A VERİLEN CEZA RTÜK'Ü KARIŞTIRDI: 'BU KADAR SEVDİĞİNİ BİLMİYORDUM'



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin