SEÇİM EKRANLARI İSRAİLLİ FİRMALARA EMANET

Tv kanallarının seçimlerde kullandığı 2 sistem de İsrailli firmalar tarafından üretiliyor. Peki hangi kanal hangi sistemi kullanıyor?...

Google Haberlere Abone ol
SEÇİM EKRANLARI İSRAİLLİ FİRMALARA EMANET

 


 


Sina Koloğlu/Milliyet Cadde


SEÇiM EKRANI iSRAiLLi ŞiRKETLERDEN SORULUR!


Malum seçim akşamı kanalların hayali, sonuçları en anlaşılır ve izleyiciyi kapacak sistemle vermek. Yani grafikler yine çok önemli. Merak ettim bu grafikleri kim yapar diye? Konunun uzmanına sordum.
Şöyle bir sonuç çıktı; neredeyse tüm kanalların seçimde kullanacağı grafik altyapısı İsrailli firmalara emanet. Bir kısmı önceden hazırlandı. Bir kısmı seçim günü burada bizzat çalışıyor olacakmış.
‘Orad’ ve ‘Viztr Grafik’ diye iki sistem var. TRT Haber Orad’la sanat stüdyo uygulaması yapacak. Orad kullanan diğer kanal Habertürk. NTV, CNN Türk, Kanal 24, STV, ATV ise yine İsrail ürünü olan Vizrt Grafik sistemiyle  hazırlıklarını yapıyor.


Peki seçim akşamı kimin sunumu daha iyi olur?
İşin aslı tüm kanallar benzer programlar kullanıyor. Kimin tanıtım departmanının görselliği iyiyse en gösterişli o kanal olacak. Yani iş tanıtım departmanlarında bitiyor. Geçen seçime göre tek fark; sistem sayısının artması...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin