Sayıları 4 milyon! Bilgisayarları dondurup fidye istiyorlar

Sayıları 4 milyonu bulan fidye yazılımları bilgisayarları nasıl dondurup para istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Sayıları 4 milyon! Bilgisayarları dondurup fidye istiyorlar

Siber saldırılar almış başını gidiyor. Geçtiğimiz haftalarda internet üzerinden bankalarımıza yapılan saldırılar da artık herkesin malumu. Peki siber saldırılara karşı gerçekten de kurumlarımız ve bilgisayarlarımız güvende mi? Bilgisayarlarımız haberimiz olmadan birer 'zombi'ye nasıl dönüşüyor? Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekçioğlu Hürriyet'e konuştu.



Börekçioğlu, "Fidye yazılımı da dediğimiz Ransomware‘ı; kullanıcıların dokümanlarını şifreleyip, bu dokümanlara tekrar ulaşabilmek için kişileri ücret ödemeye zorlayan bir zararlı yazılım şeklinde tanımlayabiliriz. Fidye yazılımları kullanan siber suçlular, kişilerin ya da kurumların cihazlarını kullanamaz hale getirebildikleri gibi çoğu zaman da verileri şifreleyerek veri içeriğine erişilemez hale getiriyorlar. 



Sonrasında ise genellikle fidye yazılım kurbanları ile iletişime geçip bu zararı ortadan kaldırmak için belirli miktarlarda para talep ediyorlar. Trend Micro’nun araştırma birimi TrendLabs’ın verilerine göre 2015 yılının ikinci yarısında 4 milyondan fazla fidye yazılımı çeşidiyle karşılaştık. 2016’ da fidye yazılımlarının artarak devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin