Saygı Öztürk: Amcamın oğlunun FETÖ imamı olduğu yazıldı; benim amcam yok!

Sözcü yazarından, FETÖ soruşturmasındaki iddiaya tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Saygı Öztürk: Amcamın oğlunun FETÖ imamı olduğu yazıldı; benim amcam yok!

Sözcü Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürkİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gazetenin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen 'FETÖ' soruşturmasında yer alan 3 ayrı tanık beyanında kendisinin Brezilya örgüt sorumlusu-imamı olmakla suçlanan Hamidullah Öztürk'ün amcasının oğlu olduğunun iddia edilmesine tepki gösterdi.



Öztürk, "Yazmıştım, bir kez daha hatırlatayım, benim amcamın oğlunun FETÖ'nün Brezilya imamı olduğu söylendi, yazıldı. Ama bunu söyleyenler, yazanlar benim amcamın olup olmadığını araştırma gereği bile duymadı. İşin acı yanı, cumhuriyet savcısı da kendisine söyleneni gerçekmiş gibi yazmış. Bir kez daha hatırlatayım benim amcam yok. Dolayısıyla amcamın oğlu da yok" diye yazdı.



Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ



Vallahi biz o işleri bilmeyiz



SÖZCÜ'nün Ankara Temsilcisi olarak bu süreçte gazetemizin sahibi Burak Akbay'ın benden en küçük ne bir iş takibi, ne reklam peşinde koşmak, ne de gazetemizle ilgili başka bir talepte bulunmadığına siz değerli okuyucularımızın özellikle ve de içtenlikle inanmanızı isterim. Ayrıca iş takibi nedir, nasıl yapılır, bunlar nasıl söylenir bilen gazetecilerden de değiliz. Yalnız o mu? Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın hepsi belgeli, karşı tarafın görüşü de alınmış haberden başka bir istekte bulunmadığını da biliniz. Genel Müdürümüz Asım Akgül'ün hiç mi bir ricası olmaz? Evet olmadı. Biz gazeteciler sadece işimizi yaptık. Birileri rahatsız oluyormuş, ne yapalım peki? Bırakıp gidelim mi?



Kimler Ergenekon'u, Balyoz'u yazabiliyordu? Bunları yazdığımız dönemde bizi “Ergenekonculukla”, “askercilikle” suçlayanlar bugün makas değiştirmiş. Bakıyorsunuz kısa dönem öncesine kadar Fetullah Gülen'in elini-ayağını öpenler, yanında bir fotoğraf çektirmek için çaba gösterenler, kendilerini unutturmak için önüne geleni FETÖ'cülükle suçluyor. Bu bizlere dönük de yapılıyor. Yazmıştım, bir kez daha hatırlatayım, benim amcamın oğlunun FETÖ'nün Brezilya imamı olduğu söylendi, yazıldı. Ama bunu söyleyenler, yazanlar benim amcamın olup olmadığını araştırma gereği bile duymadı. İşin acı yanı, cumhuriyet savcısı da kendisine söyleneni gerçekmiş gibi yazmış. Bir kez daha hatırlatayım benim amcam yok. Dolayısıyla amcamın oğlu da yok.



İki meslektaşımızın sadece yazdığı haberden dolayı tutuklanmasına kuşkusuz üzüldük. Cezaevindeki diğer meslektaşlarımız gibi onların da tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmesi dileğimizdir.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin