SAYDAM PR'IN EGD'YE AÇIKLAMASI GECİKMEDİ: EGD'YE AYNEN KATILIYORUZ

Saydam PR'dan Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin kınaması üzerine gelen basın açıklamasını da aynen yayınlıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
SAYDAM PR'IN EGD'YE AÇIKLAMASI GECİKMEDİ: EGD'YE AYNEN KATILIYORUZ

Değerli EGD Yönetim Kurulu ve EGD Üyeleri,


Yönetim Kurulunuz’un “Kınama” başlıklı e-posta mesajı elimize ulaştı. Mesajda yer alan, “düzeltme ve cevap hakkına” ilişkin değerlendirmelere biz de aynen katılmaktayız.


İletişim danışmanlığı hizmeti verdiğimiz müşterilerimizden Ali Ağaoğlu’nun, Habertürk Gazetesi’nin 12 Mayıs 2009 tarihli nüshasında yer alan habere ilişkin yayınlamış olduğu “Bilgilendirme Metni” yine aynı gün ekonomi servislerine geçilmiştir.


Servis edilen yazı, kınama mesajınızda ifade edildiği gibi bir “Basın Bülteni” değil, haberde yer alan ve Ali Ağaoğlu’nun ticari itibarını zedeleyen maddi hataların düzeltilmesine yönelik bir “Bilgilendirme Metni”dir. Metin, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun hukuk ve mali işler departmanlarınca kaleme alınmış ve Sayın Ali Ağaoğlu altına imzasını atmıştır.


Bağlı bulunduğumuz uluslararası standartlar ve etik kodlar gereği, hizmet verdiğimiz müşterilerimizle, iletişim danışmanlığı hizmeti çerçevesinde görüşlerimizi paylaşırız. Bu aşamadan sonra, metinlerde yer alan bilgi ve ifadelerin sorumluluğu, tüm görüşler değerlendirildikten sonra, altında imzası olan kişi ya da kuruma aittir.


Kınama mesajınızda ifade ettiğiniz şekliyle “Gazetecilik mesleğinde zaman zaman hız veya başka nedenlerden dolayı yanlışlıklar yapılabildiği” gerçeğinden hareketle, bir tarafta haberle kamuoyunu “etkileyen” diğer tarafta haberden “etkilenen” iki taraf varken, sorumluluğu dahilinde görevini yapmış bir danışman kuruluşu protesto etmenizi anlamakta zorluk çekiyoruz.


Uluslararası sektörel örgütler IPR, IPRA, CERP ve ICCO tarafından benimsenmiş meslek ilkelerinin ruhu doğrultusunda hazırlanan İletişim Danışmanları Şirketleri Derneği (İDA) Meslek Ahlakı İlkelerinin  (bkz. www.ida.org.tr) 5 ve 8. maddeleri bu konuyu düzenlemektedir. Bu çerçevede, danışmanlık görevi asla bir sansür mekanizması olarak çalıştırılamaz ancak öneriler ve görüşler açıkça paylaşılır. Sonuçta taraflar arasında hakların zedelenmesinden doğan bir mağduriyet oluşması durumunda, bunun çözümü iletişim disiplinin konusu olmaktan çıkar.


Saydam PR olarak, bizim iş yapış süreçlerimizde en önemli sosyal paydaşımızdan biri olan EGD’nin böyle bir kınamayı üyelerine geçmeden önce, görüşlerimizi almış olmasını arzu ederdik.
Konuyu bu bilgiler ışığında değerlendirmelerinize sunarız.


Sevgi ve saygılarımızla.



Ozan Özkan
Genel Müdür
Saydam PR İletişim ve Etkinlik Hizmetleri A.Ş.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin