SAVCILIK 'İMAMIN ORDUSU'NDAN SONRA ŞİMDİ DE TWITTER ORDUSUNA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

"İmamın Ordusu" kitabının taslağının internette dosya paylaşımı yapılan sitelerde yayınlanmasından ve linkinin Twitter'da paylaşılmasından yaklaşık iki saat sonra başsavcılık soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
SAVCILIK 'İMAMIN ORDUSU'NDAN SONRA ŞİMDİ DE TWITTER ORDUSUNA KARŞI HAREKETE GEÇTİ



Ahmet Şık’ın yazdığı ancak henüz basılmayan kitabı 'İmam’ın Ordusu' ile ilgili olarak polis Radikal Gazetesi'ni aramış ve Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kitap taslağını almıştı.


Uzun zamandır tartışılan 'İmamın Ordusu' olduğu iddia edilen kitap taslağı Twitter'dan paylaşıldı.


Kitabın taslağını, polis tarafından el konulmadan önce okuyan Aydın Engin, internette paylaşılan kopyayı inceledi. Ve kopyanın gerçek olduğunu nvtmsnbc'ye açıkladı. 


Engin, 'Dokunan Yanar' başlığıyla yayınlanan dökümanla ilgili şu açıklamayı yaptı:


''Bugün bana bir mail yollandı. Ahmet Şık’ın kitabının orijinalinin kendilerine İsveçli aktivistlerce iletildiğini belirtiyorlar ve benden gerçekten kitabın orijinali olup olmadığını soruyorlar. Baktım tümüyle orijinal''


298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık'ın tutuklanırken söylediği 'Dokunan Yanar' sözleri başlık olarak yer alıyor.

Taslağın internette dosya paylaşımı yapılan sitelerde yayınlanmasının ve linkinin Twitter'da paylaşılmasından yaklaşık iki saat sonra başsavcılık soruşturma başlattı.


Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Şık'ın kitabının toplatılmasının yersiz olduğunu söylemiş ve bu gelişmenin satışlarını artıracağını dile getirmişti.


ntvmsnbc


TWITTER'DA SANAL İTAATSİZLİK

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin