Savcı, 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenlerinin' ifadelerini almadı!

İfade vermek için Çağlayan'a gelen Özgür Gündem'in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenlerinin ifadelerini polis alacak.

Google Haberlere Abone ol
Savcı, 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenlerinin' ifadelerini almadı!

Özgür Gündem'in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına destek verdikleri için haklarında "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Nadire Mater, Yıldırım Türker, Tuğrul Eryılmaz, Faruk Balıkçı ve Veysi Altay'ın ifadesini alacak olan savcı Gökhan Yolasığmaz makamına gelmedi.



Eyüboğlu: Yeni prosedür



Avukat Meriç Eyüboğlu nöbetçi genel yayın yönetmenlerinin ifadelerinin Emniyet'te alınacağını açıkladı.



Savcı Yolasığmaz'ı sabah 09.00'dan beri beklediklerini belirten Eyüboğlu “Ancak bize iki defa aktarıldığı üzere bundan sonra ifadeler savcılık talimatıyla Emniyet'te alınacak” dedi.



“Artık bu şekilde savcılığa toplu gelme olmayacak. Onun yerine savcılık talimatıyla Emniyet kişilere telefon ederek Vatan'daki Emniyet Müdürlüğü'ne davet edecek.



“Bugüne kadar ya savcılık talimatıyla Emniyet'te ifade alındı ya da savcılığın kendisi ifade aldı. Ancak kişilerin adliyeye gelip tüm işlemleri yapıldıktan sonra Emniyet'e yönlendirilmesini ilk defa görüyoruz. Bunun nedenini açıklamadılar ama herhalde bugünkü gibi kalabalıkların gelmesini istemiyorlar.



"Bundan sonra olması gereken, hakkında soruşturma açılan kişilerin telefonla ifadeye davet edilmesidir. Ancak ülkenin adalet sistemi göz önüne alınınca ne yapacakları belli olmaz. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin