Savaşçı'nın yönetmeni ilk kez MedyaTava'ya konuştu!

Savaşçı dizisinin yönetmeni A. Volkan Kocatürk, ilk kez MedyaTava'ya konuştu: : 40 çalışma arkadaşım onurunu ekmeğinin önüne koydu!

Google Haberlere Abone ol
Savaşçı'nın yönetmeni ilk kez MedyaTava'ya konuştu!

Geçen hafta sonu dizi piyasası Limon Yapım imzalı FOX'un 'Savaşçı' dizisinin setinde yaşanan gerginlikle sallandı. A. Volkan Kocatürk'ün yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin teknik ekibi başrol oyuncusu Berk Oktay'ın kendilerine sinkaflı küfür ettiğini belirterek özür dilenene kadar seti boykot edeceklerini açıkladı.



Yaşanan gerginlik sonrası yönetmen ve 40 çalışanla yollar ayrıldı. Berk Oktay, ekibe küfür ettiği iddiasını reddetti. Arazide çekildiği için 3 ekiple ancak yetiştirilen dizinin yönetmen koltuğuna Bülent İşbilen oturdu. Dizinin eski yönetmeni A. Volkan Kocatürk ise ilk kez MedyaTava'ya konuştu. Asker çocuğu olduğunu hatırlatan ünlü yönetmen A. Volkan Kocatürk, şunları söyledi:



Tazminat haklarımızı Mehmetçik'e bağışlayacağız



* Öncelikle bir asker çocuğu, bir asker torunu ve bir asker kardeşi olarak, bu projeyi ayrı bir heyecanla, hem aileme hem de son dönem yaşanan sıkıntılar nedeniyle halkımıza karşı sorumluluğumun sonucunda bir görev olarak bildiğimi belirtmek isterim. Projede başından itibaren  gerek mekan seçimi gerek oyuncu seçimi gerekse ekip seçiminde ayrı bir dikkat göstererek, titiz ve özenli bir çalışma ile çalıştım. Benim için özel olan bu projeyi, bir bakıma çocuğum gibi gördüm. Halkımız da sağ olsun gereken ilgiyi gösterdi ve diziyi çok olumlu bir konuma yerleştirdi. O üzerine titrediğim bu projenin bu gibi olaylar yüzden zarar görmesini istemem mümkün değil. Eminim ki, oyuncu arkadaş da olayın bu boyuta gelmesinden en az bizim kadar rahatsız olmuş ve üzülmüştür.



* Baştan belirtmeliyim ki, bu açıklamayı yaparak tartışmayı da alevlendirmeyi kesinlikle istemiyorum. Ayrıca bu olayların yayıncı kuruluşumuz ile hiçbir ilgisi olmadığı da açıkça söylemek zorundayım. Bu olayla ilgili şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma karşı yapılmaya çalışılan haksız bir karalama kampanyasına rağmen kendi adıma hiçbir mecrada, gerek yazılı, gerek sözlü bir şeklide açıklamada bulunmaktan özellikle imtina ettim. Zira geldiğimiz bu durumda bu kadar güzel bir projenin, bu gibi olumsuz haber veya yorumlarla anılmasından son derece mutsuzum. Geldiğimiz bu noktada benim ve projeden ayrılan ekip arkadaşlarımın adına kamuoyu yönlendirme çalışması yapılırken haksız ve asılsız olan bu algıya karşı şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma mesajları ile destek olan halkımız yanında, açıklamaları ile gösterdikleri dayanışmadan dolayı Sinema TV Sendikası'na ayrıca teşekkür ediyorum.



* Tüm bu süreç içerisinde benim ve arkadaşlarımın sessiz kalmayı tercih etmesin sebebi ise şudur: "Bu olayın meydana gelmesi ile birlikte yapımcımız ile çalışmamızın devamı için gerekli şartlar görüşülmüş, ancak bu şartların sağlanamayacağının anlaşılması üzerine birlikte çalışma imkânının kalmadığı anlaşılmış ve 40 arkadaşımız ile birlikte yapımcı şirket ile yollarımız ayrılmak durumunda kalınmıştır. Bunun sonrasında yapımcı şirket ile öncelikle çalışma arkadaşlarımın ücretlerinin ödenmesini sağlamak için yoğun bir uğraş verilmiş ve bu yöndeki çalışmalar büyük ölçüde sonuçlandırılmıştır. Bu süreçte bizim ile büyük bir özveri ve anlayış ile süreci yöneten Limon Yapım’a ve  avukatlarımız Mustafa Balcı ile Abdullah Midyatlı’ya teşekkür ediyorum. Söz konusu olayın meydana gelmesinde yoğun çalışma temposu ve zaman baskısının etkisi tartışılmaz ki, bilindiği üzere bu sorun zaten sektörün en büyük sorunudur.



* Dün akşam Sinema TV Sendikasının açıklamasında da aynı yönde bir saptamada mevcut olmakla birlikte hangi şartlar altında olursa olsun kabullenilmesi mümkün değildir. Bu olayın bir yönetmen ile oyuncu arasında meydana gelen ve kişiselleştirilmeye çalışılan basit bir olay olmadığını da belirtmek isterim Bu nedenle de emeğinden başka geliri olmayan ve ekmek parası için çalışan 40 çalışma arkadaşım olay karşısında onurunu ekmeğinin önüne koyarak bir duruş göstermiştir. Bu duruşu sergileyen çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ben ve benimle birlikte ayrılan çalışma arkadaşlarım bu olayla ilgili olarak gerekli hukuki girişimlerde bulunma hakkımızı kullanacağımızı bu yöndeki hak kazanılacak tazminatın da bu vatanın gerçek “Savaşçı”ları adına Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağımızı bildirmek isterim. Biliyorum ki, projenin uzun süreceğine inandığım bu yolculuğu aynı kalite ve özenle devam edecektir. Benim ve arkadaşların ayrılmasını takiben projede görev almak üzere bayrağı devralan yeni ekibin de, aynı titiz çalışmayı göstererek ve mevcut başarısını artırarak devam ettirmeye çalışacağına samimi olarak inanıyor ve başarılarını diliyorum. 



BİRSEN ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com



Savaşçı'nın yönetmeni ilk kez MedyaTava'ya konuştu!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin