Savaş konulu kısa filmlerin yarışı başlıyor

Hazar Kısa Film Yarışması için başvuru süresi doluyor.

Google Haberlere Abone ol
Savaş konulu kısa filmlerin yarışı başlıyor

Hazar ülkelerini mercek altına alan Türkiye'nin ilk dergisi Hazar World, organizasyonunu üstlendiği Hazar Kısa Film Yarışması ile Karabağ sorununu gündeme taşırken sinema sanatına gönül veren yapımcı ve yönetmenleri de desteklemeyi amaçlıyor. 

 

Yeni fikirleri desteklemeyi ve kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan Hazar World düzenlediği 'Ermenistan İşgali Altındaki Karabağ' temalı kısa film Yarışması'na katılım için geri sayım başladı. 

 

BÜYÜK ÖDÜL 23 BİN TL

 

4 Şubat tarihinde başvuruların sona ereceği yarışma kapsamında 23 bin TL ödül dağıtılacak. Kurmaca, Belgesel, Animasyon, Canlandırma ve Deneysel türlerinin kabul edileceği yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, jüri özel ödülüne hak kazanan filme ise bin TL ve Apple iPad Mini 16GB Wi-Fi Tablet verilecek.

 

Savaş yılları, savaşta hayatını kaybedenler, gaziler, savaş sonrası göçe zorlanan kadın, çocuk ve yaşlılar, göçmenlerin sorunları, yaşamları ve adaptasyon süreçlerinin ele alınacağı yarışmanın jüri üyeleri ise önemli isimlerden oluşacak. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin