Sarraf'ın yüklü 'bağış' yaptığı Togem-Der, apar topar web sitesini kapattı!

Rıza Sarraf'ın Togem-Der’e para yağdırdığı ortaya çıkıca, derneğin web sitesi jet hızıyla kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sarraf'ın yüklü 'bağış' yaptığı Togem-Der, apar topar web sitesini kapattı!

Rıza Sarraf’ın kefalet dilekçesinde, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu Togem-Der’e Sarraf’ın yaptığı yüklü bağışlar tarih tarih sıralanmıştı. Ancak Togem-Der’in kendi web sayfasında derneğe destek veren işadamları listesinde Sarraf’ın isminin olmadığı dikkat çekmişti. Bu haberlerin basına yansımasından sonra Togem-Der’e ait olan web sayfasının apar topar yayından kaldırıldığı görüldü.



Rıza Sarraf’ın 150 kez ‘bağış’ yaptığını söylediği, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu belirtilen Togem-Der’in web sitesi kapatıldı.



19 Mayıs’da Rıza Sarraf’ın kefalet dilekçesi ve ekleri hâkim Richard Berman’a sunulmuş ve basına da yansımıştı. Bu 22 sayfalık dilekçede Sarraf mahkemeye ne kadar hayırsever bir işadamı olduğunu ispat ve kefalet talebinin kabulü için Türkiye’de bağış yaptığı dernek ve kişi isimlerine de yer vermişti. Bu listede sıkça yer alan Togem-Der’e 17 Aralık ve sonrasında 2.5 milyon dolar civarında ‘bağış’ gönderdiği ortaya çıkmıştı. Ancak derneğin web sitesindeki bağışçılar listesindeki 200 kişi arasında Rıza Sarraf’ın adı yoktu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin