Sanatseverlerle son kez buluşacak

ANTDOB'un geçen sanat sezonunda prömiyerini gerçekleştirdiği V. Murad balesinin son 3 temsili 5, 7 ve 10 Mart tarihlerinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Sanatseverlerle son kez buluşacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) geçen sanat sezonunda prömiyerini gerçekleştirdiği 'V. Murad' balesi son üç temsil ile sanatseverlere veda edecek.



ANTDOB'dan yapılan açıklamaya göre, koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un yaptığı, 2013 yılında Andante Dergisi 'Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Bale-Dans Yapımı' ve 'En İyi Koreografi' dallarında ödül kazanan eser 5, 7, 10 Mart tarihlerinde izleyici ile son kez buluşacak.



Osmanlı tarihi, Osmanlı müziği, saray yaşamı ve sanat anlayışından esintilerin can bulduğu V. Murad balesinde, 'Sultan V. Murad' rolüne Tolga Burçak, 'Hayali V. Murad' rolüne Yağızhan Danış, 'Reftar-ı Dil Kadın Efendi' rolüne Müge Ünal, 'Eleron Mevhibe Kadın Efendi' rolüne Derya Tokgöz, 'Hadice Sultan' rolüne Esra Taner, 'Fehime Sultan' rolüne Burcu Bodur, 'Fatma Sultan' ve 'Diana' rolüne Özde Melek Eren, 'Apollon' rolüne ise Kürşat Kılıç'ın can vereceği eseri Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası seslendirecek.



28 yıl hapis kalan sultan



En kısa süre tahtta kalan ve Çırağan Sarayı'nda 28 yıl hapis olarak yaşayan Osmanlı Padişahı Sultan V. Murad'ın yaşamından kesitlerin yanı sıra hapiste olduğu süre içinde kendi bestelediği 500'e yakın eser ile Sultan III. Selim ve Sultan Abdülaziz gibi Osmanlı padişahlarının kendi dönemlerinde batı formunda bestelediği eserlerden derlenen müziklerin, Müzikolog Dr. Emre Aracı ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Bujor Hoinic tarafından yeniden düzenlenmesi sonucu ortaya çıkan çalışmanın librettosu da Dr. Emre Aracı'ya ait.



Orkestrayı Hakan Kalkan’ın yönettiği eserin dekor ve kostümü Savaş Camgöz, ışığı ise Fuat Gök imzasını taşıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin