Usta sanatçı kalp krizine yenildi

Tiyatro ve sinema oyuncusu Çolpan İlhan hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Usta sanatçı kalp krizine yenildi

Dün gece geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Çolpan İlhan, 27 Temmuz 2014 Pazar günü saat 10:30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek anma töreninin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. 



Çolpan İlhan kimdir?



8 Ağustos 1936, İzmir doğumlu Çolpan İlhan,  İstanbul Belediye Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun oldu. Çolpan İlhan, şair Attilâ İlhan'ın kızkardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık'ın annesidir. Kültür Bakanlığı tarafından 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen oyuncu, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin kurucusudur.



Çolpan İlhan, 1957 yılında ilk sinema filmi 'Kamelyalı Kadın'da başrol oynadı. Aynı yıl içinde Küçük Sahne'de Münir Özkul ve Uğur Başaran ile 'Sevgili Gölge' adlı oyunla ilk profesyonel oyununu oynadı.



Üç sezon Küçük Sahne'de tiyatrolarda rol aldıktan sonra bu tiyaronun dağılması ile Oda Tiyatrosu'nda Müfit Ofluoğlu ile Sabahattin Kudret Aksal'ın 'Tersine Dönen Şemsiye'sini sahneledi. Daha sonra Kent Oyuncuları ile Güner Sümer'in 'Yarın Cumartesi' oyununda oynadı. Kenterler ile de 'Baharın Sesi', 'Nalınlar' ve 'Aptal Kız'da sahne aldı. Bir süre sonra oğlu Kerem'in doğması ile tiyatroya ara verdi. 1960'ların ortasında sinema filmleri ile sanat yaşantısına geri döndü ve 300'e yakın filmde rol aldı. 1970'lerin sonlarına kadar sürekli filmlerde başrollerde oynayan İlhan sonra sinemadan koptu ve moda çizimleri yapmaya yoğunlaştı.


Etiketler çolpan ilhan vefat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin