Samsung'dan 19 milyar dolarlık yeni yatırım

Samsung Electronics Co Ltd bugün yaptığı bir açıklamayla Güney Kore'de 18.6 milyar dolarlık yatırım planladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Samsung'dan 19 milyar dolarlık yeni yatırım

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, bu yatırım, Asya'nın en büyük üçüncü şirketi olan Samsung'un bu yıl rekor kâr elde etmesine katkı sağlayacak hafıza çipi sektöründeki önderliğini genişletmek konusunda kararlılığını ortaya koyuyor.



Pazardaki liderliğini artırmak için hafıza çiplerine yıllık düzenli bir şekilde 10 milyar dolar yatırım yapan Samsung böylece SK Hynix ve Japon Toshiba Corp. gibi rakiplerinin önüne geçiyor.



440 bin kişiye istihdam sağlayacak



Açıklama, Güney Kore'nin yeni Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in daha fazla istihdam yaratılması amacıyla büyük firmalara yatırımlarını artırmaları için defalarca yaptığı çağrının ardından geldi. Samsung bu yatırım planının 2021 yılı itibariyle 440 bin kişilik istihdam yaratabileceğini açıkladı.



Bu büyük yatırım kararı, şirketin Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee'nin yokluğunda hissedarların önemli kararların alınamayacağına dair endişelerini de hafifletebilir. Samsung Group lideri olan Jay, eski Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'ye siyasi çıkarlar karşılığında rüşvet vermekle yargılanıyor.



'İç yatırımlarda agresif davranıyor'



Şirket analiz firması CEO Score'un direktörü Park Ju-gun, "Samsung şu andaki siyasi ortamdan dolayı iç yatırımlarda daha agresif davranıyor" dedi.



Park ayrıca, ABD'de 380 milyon dolarlık fabrika yapacağını açıklamış olan şirketin, Güney Kore'de bir inisiyatif göstermesi gerektiğini belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin