Saldırıya uğrayan gazetecilerden suç duyurusu!

Diyarbakır'da uğradıkları saldırı sonrası 10 günlük iş göremez raporu alan AA muhabirleri, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Saldırıya uğrayan gazetecilerden suç duyurusu!

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen 'okul'un önünde bekleyen grup tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu yaralanan Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri tedavilerinin ardından taburcu edildi.



Bağlar ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği bildirilen 'okul'un mühürlenmesi gerekçesiyle Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen yürüyüşü takip eden AA muhabirleri Hüseyin Bağış ve Aziz Aslan, mührü yeniden sökülen 'okul'un önünde bekleyen grubun saldırısına uğradı.



Olayda AA fotomuhabiri Bağış, göstericiler tarafından bacağından bıçaklandı, muhabir Aslan ise darbedildi. Bağış ve Aslan'ın kullandığı kamera ve fotoğraf makineleri hasar gördü.



Bağış ve Aslan'ı almaya giden ambulans, göstericilerin taşlı saldırısı sonucu olay yerine bir süre giremedi. 'Okul'un önündeki bir otomobille ambulansa taşınan Bağış ve Aslan, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.



Burada tedavi altına alınan Bağış'ın bacağına 3 dikiş atıldı. Bir süre müşahede altında tutulan Bağış ve Aslan, yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi.



Hastaneden ayrılan Bağış'ın bacağında iki kesik daha olduğunun farkedilmesi üzerine ikinci kez müdahale yapıldı. Bağış'a 10 günlük iş göremez raporu verildi.



Bağış ve Aslan olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganların tespit edilmesi için çalışma başlattı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin