Şahan Gökbakar’dan Kaz Dağları tepkisi: Biz salak mıyız?

Ünlü oyuncu, sosyal medya hesabından sert ifadeler içeren bir paylaşımda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Şahan Gökbakar’dan Kaz Dağları tepkisi: Biz salak mıyız?

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kaz Dağları hakkındaki açıklamasını yeterli görmeyince sosyal medya hesabından sert ifadeler içeren bir paylaşımda bulundu.



Türkiye’nin oksijen depolarından Kaz Dağları’na yapılmak istenilen altın madeni, tüm vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medyadan '#KazdağlarıHepimzin' etiketiyle başlatılan ve birçok CHP’li belediye tarafından da desteklenen Kaz Dağları’nı koruma girişimi büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, Kaz Dağları ile ilgili iddialara, sosyal medya hesaplarından yanıt verdi. Maden sahasının Kaz Dağları'nda değil Kaz Dağlarına 40 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilen açıklamada, kesilen ağaç sayısının da iddia edildiği gibi 195 bin değil 13 bin olduğu kaydedildi.



Şahan Gökbakar ikna olmadı



Şahan Gökbakar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı bu açıklamanın ardından sosyal medya hesabından bir yazı kaleme aldı ve ikna olmadığını şu sözlerle açıkladı:



"Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yapmış. Demiş ki ‘evet ağaçlar katledildi ama 195 bin değil 13 bin ağaçcık kestik canım. He ayrıca da Kaz dağları değil orası 40 km uzağı… Bakanlığa sorularım:



Biz salak mıyız?



Göz görüyor bakın bakalım kaç ağaç kesilmiş? Kaz dağları ve etrafı kaç km² su kaynaklarına sahip? İstanbul’a su kaç km öteden geliyor? Yahu o bölgedeki köylere su taşıyan nehirler ve kaynaklar kaç km öteden geliyor? 40 km Kaz Dağları ve su kaynakları için, ev ile bakkala olan uzaklik gibi denilebilir… Yani açıkçası bu açıklamayı yapan ve bunu açıklama diye veren zihniyet işte sorun. Açıklama degil itiraf olmuş.. ACİLEN BU KANADALI ŞİRKET DEFOLUP GİTSİN BURDAN… Kanada’da ormanda bırak siyanürle altını, mangal yaktırmazlar be! BUNU ONAYLAYAN VE İZİN VEREN TÜM KİŞİLERDEN DE HESAP SORULSUN!"






 


 

 



 




Bu gönderiyi Instagram'da gör


 



 

 

 



 

 



 

 

 



Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yapmış.. Demişki evet ağaçlar katledildi AMA 195bin değil 13bin ağaçcık kestik canıııım..Hee ayrica da Kaz dağları degil orası 40km uzağı... BAKANLIĞA sorularım: Biz salak mıyız?? Goz goruyor bakin bakalim kac agac kesilmiş?? Kaz daglari ve etrafi kac km² su kaynaklarina sahip?? İstanbula su kac km oteden geliyor??? Yahu o bolgede ki koylere su tasiyan nehirler ve kaynaklar kac km oteden geliyor??? 40 km Kaz Daglari ve su kaynaklari icin, ev ile bakkala olan uzaklik gibi denilebilir... Yani acikcasi bu açıklamayı yapan ve bunu açıklama diye veren zihniyet iste sorun. Açıklama degil itiraf olmuş.. ACİLEN BU KANADALI ŞİRKET DEFOLUP GİTSİN BURDAN...Kanada'da ormanda birak siyanürle altinı, mangal yaktirmazlar beee!!! BUNU ONAYLAYAN VE İZİN VEREN TUM KİSİLERDEN DE HESAP SORULSUN!!! #kazdağlarıhepimizin #kazdağları #aşk #vatan



Şahan Gökbakar (@sahangokbakar)'in paylaştığı bir gönderi (28 Tem, 2019, 5:30öö PDT)









 


 

 



 




Bu gönderiyi Instagram'da gör


 



 

 

 



 

 



 

 

 



Bunu yapmaya kimin hakkı var?? Dünyanın en iyi oksijen kaynağı olan, yuzlerce farklı bitki türüne ve canlıya ev sahipligi yapan, doğal yeraltı kaynak sularıyla tertemiz bir cennet.. O KAZ DAĞLARI BU ÜLKEDE DOĞAN HER İNSANIN... Kim ve ne hakla SİYANÜRLÜ ALTIN İŞLETMESİNE İZİN VERİYOR? Bu katliamı yapmaya izin verirken o kağıda nasıl imza attınız?? Eli gitmez insanın be... ÜSTELİK BİR DE KANADALI BİR ŞİRKETE...Kaz dağları mi kaldı altın aranacak bu memlekette??? Yazıklar olsun!! Bu dehşet bişey... Çanakkalelilerin değil bu ulkede doğan her çocuğun meselesidir ve o dağlar ormanlar hepimizindir... Siz kim oluyorsunuz!!!! #kazdağlarıhepimizin #kazdağları #aşk #vatan



Şahan Gökbakar (@sahangokbakar)'in paylaştığı bir gönderi (27 Tem, 2019, 2:47öö PDT)






Bakanlıktan Kaz Dağları'nda altın aranmasına ilişkin açıklama


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin