Sabahattin Ali Doğan Kitap’ta!

Türk edebiyatının en çok okunan, en önemli yazarlarından Sabahattin Ali'nin eserleri Doğan Kitap’ta...

Google Haberlere Abone ol
Sabahattin Ali Doğan Kitap’ta!

Kendinden sonraki kuşakları büyük ölçüde etkileyen, ölümünün üzerinden geçen yetmiş yıla karşın hala eserleri en çok okunan kitaplar arasında yer alan Sabahattin Ali’nin eserleri Doğan Kitap tarafından yayımlanıyor.



Edebi kişiliğini toplumcu gerçekçi bir ifadeyle yansıtan ve yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna aktaran Türk edebiyatının tartışmasız en önemli yazarlarından Ali’nin Ocak ayı içerisinde dört ayrı eseri yayımlanıyor. Toplumsal gerçekçiliğin ilk başarılı örneklerinden sayılan ve Ali’nin ilk romanı olan Kuyucaklı Yusuf, otobiyografik karakterli romanı İçimizdeki Şeytan, anı biçiminde yazılan ve bugün bile hala adından sıkça söz ettiren Kürk Mantolu Madonna ve öykü kitabı Sırça Köşk…



Edebi hayatına şiirle başlayan, daha sonra roman ve hikâyelerle devam eden Sabahattin Ali, hikâyeciliğe gerçekçi ve toplumcu bir anlayış getirdi. Popüler kültürün de vazgeçemediği Ali’nin eserleri, aynı zamandan pek çok besteye esin kaynağı oldu. Sezen Aksu'nun 'Çocuklar Gibi', Zülfü Livaneli'nin 'Leylim Ley', Edip Akbayram'ın 'Aldırma Gönül', Nükhet Duru'nun 'Melankoli' şarkıları da onun dizeleriyle hayat buldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin