Rüzgar Çetin ilk kez konuştu: Şu an mutluyum

Beşiktaş'ta yaptığı trafik kazasıyla bir polis memurunun şehit olmasına neden olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Rüzgar Çetin ilk kez konuştu: Şu an mutluyum

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Beşiktaş'ta yaşanan trafik kazasında bir polisin şehit olmasına yol açan ve yaklaşık dokuz ay tutuklu kalan Çetin, kız arkadaşlarıyla buluştu.



'Şu an mutluyum'



Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, önceki gece Nişantaşı'nda objektiflere takıldı.

Milliyet'in haberine göre; Koyu sohbet sırasında gazetecileri fark eden Rüzgar Çetin, masadan kalkarak arka bölüme geçti. Kısa bir süre sonra da mekanı tek başına terk etti. Yaşadıklarının ardından gazetecilerden uzak duran Çetin, mekandan çıkmadan önce ilk kez sorulara yanıt verdi. Yurtdışına çıkış yasağının olduğu iddialarını yalanlayan Çetin, "Yargıtay süreci devam ediyor. Bekliyoruz, inşallah güzel bir sonuç çıkacak. Şu an mutluyum. Hayatımda çok şey değişti. Bir gün bunları uzun uzun konuşuruz" diyerek gözden kayboldu.



Yargıtaya uzanan süreç



İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Rüzgar Çetin'e verdiği ve oy çokluğu ile aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ancak bu karar hem Rüzgar Çetin'in avukatları hem de duruşma savcısı tarafından istinaf edilmesine taşındı. 

11. Ceza Dairesi, Rüzgar Çetin'i oy birliği ile "Taksirle 1 kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına" neden olmak suçundan 6 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Suçun, "Bilinçli taksirle" işlendiğine hükmeden 11. Ceza Dairesi, cezayı yarı oranında arttırarak 9 yıla çıkardı, iyi hal indirimi ile de 7 yıl 6 aya düşürdü.



Ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu



Rüzgar Çetin'in ehliyetine 2 yıl süre ile el konulmasına karar veren 11. Ceza Dairesi, Çetin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin