RTÜK'ten Hande Ataizi'nin evlilik programına en ağır ceza!

RTÜK, geçen hafta Sony Channel'da yayınlanmaya başlanan 'Hande Ataizi ile' isimli evlilik programına rekor ceza.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten Hande Ataizi'nin evlilik programına en ağır ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), geçen hafta Sony Channel'da yayınlanmaya başlanan "Hande Ataizi ile" isimli evlilik programına 5 kez yayın durdurma ve en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası verdi.



Sony Channel'da 23 Ekim Pazartesi günü yayına başlayan "Hande Ataizi ile" isimli evlilik programına en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası uygulanması kararlaştırdı. Programa ayrıca 5 kez yayın durdurma cezası verildi.



Edinilen bilgilere göre, RTÜK'ün bugün gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında pazartesi günü itibarıyla yayınlanmaya başlanan evlilik programı ele alınarak en ağır yaptırım uygulandı.



En ağır ceza verildi



Üst Kurul kararında, aynı kanunun 32. maddesinde geçen "Bu Kanunun 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (d), (f), (g), (ğ), (h), (n), (ö), (s), (ş) ve (t) bentlerindeki yayın hizmeti ilkelerine ve aynı maddenin dördüncü fıkrasına aykırı yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara, ihlalin ağırlığı ve yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde ikisinden beşine kadar idari para cezası verilir.



İdari para cezası miktarı televizyon kuruluşları ve isteğe bağlı medya hizmet sağlayıcıları için on bin Türk lirasından az olamaz. Ayrıca, idari tedbir olarak, ihlale konu programın yayınının beş keze kadar durdurulmasına..." karar verilebilir hükmünü de dikkate aldı.



Bu kapsamda Sony Channel'da 23 Ekim Pazartesi günü yayına başlayan 'Hande Ataizi ile' isimli evlilik programına en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası uygulanması kararlaştırdı. Programa ayrıca 5 kez yayın durdurma cezası verildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin