RTÜK'TE SEÇİM HEYECANI

Deniz Feneri davası nedeniyle kamuoyunun gündeminden hiç düşmeyen RTÜK’te, yarın yapılacak kura çekimi ile üç üye yenilenecek.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'TE SEÇİM HEYECANI

Bu üyelerin yerine TBMM tarafından yeniden seçim yapılacak. Kurada ismi çıkan üyeleri partileri yeniden aday gösterilebilecek.

PARTİLER ADAY GÖSTERECEK, TBMM SEÇECEK

RTÜK’te noter huzurunda yapılacak kura çekimine daha önce kuraya katılan, Başkan Zahid Akman ile üyeler Hülya Alp ve İlhan Yerlikaya girmeyecek. Diğer üyeler Vahap Darendeli, Mehmet Dadak, Davut Dursun, Şaban Sevinç, Paşa Yaşar ve Taha Yücel kuraya katılacak.

Bu altı üyeden üçü kuradan çıkacak. Kurada belirlenen üyeler daha önce hangi parti tarafından aday gösterilmişse, TBMM seçiminde de yine aynı parti yeni bir ismi ya da kuradan çıkan üyesini tekrar aday gösterebilecek. RTÜK üyelerinden Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak CHP, diğer üyeler ise AKP kontenjanından seçilmişlerdi.

ÜYELİK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Yasa uyarınca Üst Kurul, en az dört yıllık yüksek öğrenim görmüş, meslekleriyle ilgili konularda kamu veya özel kuruluşlarda en az 10 yıl görev yapmış, devlet memuru olma niteliğine sahip, 30 yaşını doldurmuş kişiler arasından TBMM tarafından oluşuyor. Seçim için, siyasi parti grupları iki misli aday gösteriyor. Üst Kurul üyelerinin görev süresi altı yıl devam ediyor ancak bu üyelerin üçü iki yılda bir yenileniyor.


ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin