RTÜK üyesinden sert TRT eleştirisi!

Rtük üyesi Ersin Öngel, "Dokuz Saat AKP Kongresi Yayınlayan TRT Ne Kadar Tarafsız Olabilir?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK üyesinden sert TRT eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi olan Ersin Öngel Twitter hesabından TRT ve 12 televizyon kanalının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yayınlarında ayırdıkları süreyi paylaşmıştı.



Buna göre TRT, son 25 günde AKP’ye HDP’nin 100 katı oranında yer vermişti.



"AKP KONGRESİNİ 9 SAAT VEREN TRT NE KADAR TARAFSIZ OLABİLİR?"



Ortaya çıkan tabloyu bianet’e değerlendiren Ersin Öngel seçim döneminin demokratik bir yarıştan uzak olduğunu belirterek “Muhalefet kendisini ifade edecek yer bulamıyor” dedi.



Öngel şöyle devam etti:



“Aslında burada dikkat çekici olan kamu yayıncısı olması gereken TRT’nin ne yazık ki yayınlarında bu tarafsızlığını yitirmiş olması. Geçen seçim döneminde olduğu gibi bu seçim sürecinde de TRT kanalları, yayınlarının büyük çoğunluğunu iktidar partisine ayırdı. AKP kongresini dokuz saat canlı yayınlayan bir TRT’den ne kadar tarafsız olması beklenebilir?”



Çok açık ihlallerin yaşandığını belirten Öngel, muhalefet partilerinin bu ihlaller nedeniyle kendilerini ifade edecekleri mecra bulamadıklarını söyledi. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin