RTÜK, TRT'nin 'gizleme' iddialarına ilişkin açıklama yaptı

RTÜK, o iddia ve yorumların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK, TRT'nin 'gizleme' iddialarına ilişkin açıklama yaptı

Radyo Televizyon ve Üst Kurulu (RTÜK), TRT kanallarının Başbakanın mitinglerine ait yayın kayıtlarının ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarının Üst Kurul tarafından gizlendiğine veya kaybedildiğine ilişkin iddia ve yorumların gerçeği yansıtmadığını belirtti.



 





RTÜK'ten yapılan açıklamada, Üst Kurulun Ankara'daki merkezinde kurulu olan Sayısal Kayıt Arşiv ve Analiz Sistemiyle 250 kanalın yayınlarının düzenli olarak kaydedildiği belirtildi. Yayın kayıtlarının otomatik olarak yapıldığı, sisteme müdahale edilmesi, kayıtların kasıtlı olarak sistemden çıkartılmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:



 





"Alış sinyalinin zayıflığı, donanım veya yayın alış matriks arızası gibi teknik nedenlerle kayıtlarda eksiklikler olabilmektedir. Böyle durumlarda eksik yayın kayıtları ilgili birimin talebiyle medya hizmet sağlayıcıdan temin edilerek, sisteme eklenmekte olup herhangi bir aksaklık yaşanmamaktadır.

Haber ve yorumlara konu olan TRT Haber ve TRT Türk kanallarının yayın kayıtlarındaki eksiklikler de uydu yayın alış sinyalinde oluşan zayıflamadan kaynaklanmıştır. İddia edildiği gibi Üst Kurul çalışanlarının maksatlı olarak TRT kanallarına ait yayın kayıtlarını gizlemesi söz konusu olmadığı gibi, bu nedenle açılmış bir soruşturma da bulunmamaktadır.





Benzer şekilde, bazı Üst Kurul Üyelerine atfen medyada yer alan, Yüksek Seçim Kurulunun yerel seçim sürecindeki yayınlarla ilgili kararlarının "buharlaştırıldığı" yönündeki haberler de kesinlikle gerçek dışıdır." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin