RTÜK'ten Kanaltürk'e 'öküz' cezası

Yayından kaldırılan "Kötü Yol" dizisinin oyuncusu canlı yayında dizinin senaristine "öküz" dedi, RTÜK 25 bin lira ceza verdi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten Kanaltürk'e 'öküz' cezası

Kanal D’de yayınlanan ‘’Kötü Yol’’ adlı dizinin senaristi Zülküf Yücel’e, ‘’Öküzlere hakaret olacak ama, adam öküz’’ diyen başrol oyuncusu Ali Erkazan’ın sözleri, Kanal Türk’e 25 bin lira ceza getirdi.



"En Son Babalar Duyar" adlı dizide baba rolü ile tanınan sanatçı Ali Erkazan, 13 Kasım 2012 günü Kanal Türk’te yayınlanan magazin programına katıldı. Programda, ‘’Kötü Yol’’ adlı dizinin yayından kaldırılmasına değinen Erkazan "Dizi Zülküf denen öküz nedeniyle bitti. Biz onun bo..an senaryolarını başarıyla oynadık. Öküze hakaret olur ama, ben buna öküz demeyim de ne diyeyim? Dizi kaldırıldı 50 kişi işsiz kaldı. Mutlu musun sayın öküz?" dedi.



Sunucu Müge Dağıstanlı da, "Bunlar senarist değil ukala. Ne yapımcılarımız yapımcı, ne senaristlerimiz. Kompleksli yaratıklar. Rüşvet ilişkileriyle bürokratik birtakım şeylerle işlerini yürütüyorlar" cevabını verdi.



Yayını inceleyen RTÜK üyeleri, senarist Zülküf Yücel'e karşı küçük düşürücü ifadeler kullanılmasını "İnsan onuruna aykırı ve eleştiri sınırları ötesinde" buldu. Kanal Türk’e bir aylık ticari iletişim gelirinin yüzde bir oranında ve 25 bin 762 lira para cezası verdi.



Gazeteport


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin