RTÜK seçimleriyle ilgili flaş açıklama!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi ve Başkan adayı İlhan Yerlikaya, RTÜK Başkanlığı seçimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK seçimleriyle ilgili flaş açıklama!

AK Parti kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya, iki haftadır gereken oy sağlanamadığı için seçilemeyen RTÜK Başkanlığı hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir adayınRTÜK Başkanı seçilebilmesi için mevcut 9 üyenin 5'inin oyunu alması gerektiğini belirtti.



"Başkan seçilene kadar toplantılar devam edecek" diyen Yerlikaya, mevcut hukuki koşullarda başkan seçilememesi halinde, nasıl bir işleyişin hayata geçirileceği konusunda ilgili bir maddenin bildiği kadarıyla bulunmadığını kaydetti.



RTÜK'ün HDP kontenjanından üyesi ve başkan adayı Ersin Öngel, oylamanın, başkan seçilinceye kadar devam edeceğini, bu konuda sınırlama olmadığını söyledi.



Öngel, adayların birbirlerini desteklemesi konusunda, şu anda bir görüşmenin olmadığını belirterek, "Tablo değişirse yeniden farklı değerlendirmeler gündeme gelebilir. Ancak mevcut tabloyla devam ederse muhtemelen aynı oy sonuçları çıkacak" dedi.



Üst Kurul Üyeleri Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Esat Çıplak ve Ersin Öngel’in aday olduğu başkanlık seçiminde, adayların geçen haftaki turda yeterli oy alamaması nedeniyle seçim yarın yeniden yapılacak. RTÜK Başkanı seçilebilmek için 9 üyeden 5'inin oyunu almak gerekiyor.



RTÜK'ün, 22 Temmuz'da yaptığı toplantıda, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak, AK Parti kontenjanından seçilen  İlhan Yerlikaya ve HDP kontenjanından seçilenErsin Öngel yeterli oy alamadığı için seçim bir sonraki haftaya ertelenmişti.



RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç ise başkanlık seçiminin 22 Temmuz'daki ilk iki turunda sonuç alınamamasının ardından adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin