RTÜK SEÇİMİNDE SKANDAL!

RTÜK’te, görev süresi dolan üyeler için yapılan seçimde kura skandalı yaşandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK SEÇİMİNDE SKANDAL!

İddiaya göre, RTÜK üyelerini üçte bir oranında yenileyen dünkü seçimde tek torbadan çekilmesi gereken kuralar iki torbaya ayrılarak çekildi. İlk kuranın, CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak’ın arasında çekildiği ve Sevinç’in isminin bu kurada çıktığı iddia edildi.İkinci torbaya ise Mehmet Dadak’ın ismi tekrar AKP’li üyelerle birlikte atıldı. Kura sonucunda ise CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç ile AKP kontenjanından seçilerek RTÜK üyesi olan Paşa Yaşar ve Davut Dursun’un üyelikleri düştü.
RTÜK’te bu kez de, seçimlerde kura skandalı yaşandı. RTÜK üyelerini üçte bir oranında yenileyen kura çekiminde CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç ile AKP kontenjanından seçilerek RTÜK üyesi olan Paşa Yaşar ve Davut Dursun’un üyelikleri düştü. İddiaya göre, ilk kura, CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak’ın arasında çekildi. Sevinç’in ismi bu kurada çıktı. İkinci torbaya Mehmet Dadak’ın ismi AKP’li üyelerle birlikte tekrar atıldı.

-"CHP VE AKP DİYEREK ÜYELER SİYASALLAŞTIRILDI"-

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Şaban Sevinç ANKA’ya yaptığı açıklamada, CHP’li üyeler olarak durumu yargıya taşıyacaklarını belirtti. Kurada usul hatası yapıldığını kaydeden Sevinç, "Kuranın yenilenmesi gerekiyor. Hukuka aykırı. Mehmet Dadak ile beni CHP kontenjanından diyerek bir torbada kuraya soktular. O kurada beni düşürdüler. Ardından Mehmet Dadak’ı diğer AKP kontenjanından seçilen 4 üye ile birlikte yeniden kuraya soktular" dedi. Üyeleri CHP ve AKP diye siyasallaştırdıklarını ifade eden Sevinç, "Kuranın CHP ve AKP diye ayırmadan tek torbadan yapılması gerekiyordu. 6 kişinin tek torbadan bir kez kuraya sokulması ve 3 ismin bir kere de çekilerek belirlenmesi gerekiyordu. Doğrusu budur" dedi. RTÜK’ün bu durumu 1 üyeliğin ise MHP’ye ayrılmasına bağladığı yönünde görüş bildirdiğini belirten Sevinç şunları söyledi:
"Bu sefer üyelere siyasal kimlik verildi. Halbuki yasalara göre üyelerin siyasal kimliği yok. Devlet memurluğuna tabiyiz. Üyelere siyasal kimlik verilerek ikiye ayrıldı. İkiye ayrılarak önce bir CHP’linin düşürülmesi lazım dediler. Beni düşürdüler. Sonra diğer CHP’li üyeyi de AKP’li üyeyle tekrar torbaya soktular. Böyle bir usul hatası ve siyasallaştırma yaptılar. Önce CHP’li üyeler diye bir kimlik verdiler, ardından AKP’li üyeler diye bir kimlik verdiler. Bunlar yanlış hep yasaya aykırı. 3 önemli hata var. Birincisi Mehmet Dadak iki kez kuraya sokuldu. İkincisi üyelere siyasi kimlik verildi. Üçüncüsü ise çıkan üyeleri "şu partiler seçecek’, diyerek haddimizi aşarak görev vermiş olduk."
RTÜK yönetimi ise torbalı sistemin değişimini Meclis’teki koltuk sayısına bağladı. CHP’nin 3 olan RTÜK üyesi sayısı 2’ye inerek, 1 kontenjan MHP’ye ayrıldığı belirtildi. ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin