Rojin'den Medyatava'ya "Dadı" açıklaması

Sanatçı Rojin gazetelerde dün yer alan "Rojin ve Işın Karaca'ya Dadı Şoku" haberlerine açıkama gönderdi. İşte o açıklama.

Google Haberlere Abone ol
Rojin'den Medyatava'ya "Dadı" açıklaması


3/04/ 2013 tarihinde Hürriyet'in internet sitesindeki "Rojın ve Işın Karaca'ya Dadı Şoku" yazısıyla neye  uğradığımı şaşırdım.

 

Ünlü olmak her zaman saldırıya açık olmak, cephede çırılçıplak gezmek anlamına geliyor .Basın bize bunu öğretti. Benim ne çocuğum var dadı tutayım ne de hizmetçim. Kendi evimin hizmetçisi benim, temizliğimi kendim yaparım.

 

Hiçbir güce dayanmadan korunaksız bir duruşumun olduğunu daha ne kadar bana hatırlatacaksınız. Bütün gazetelerin bu habere de balıklama atlaması şaşılacak bir durum değil.

Israrla, "internetteki haberi kaldırın, benim çocuğum ve temizlıkçim yok" dememe rağmen; "ama dadı sizde çalışıyormuş" diyen gazetecinin, iftiraya uğramanın ne olduğunu anlamasını, bana inanmasını beklerdim.



Basın etiğini, basın ilkelerini, meslek ahlakını dillendirmeyeceğim. Bir telefonun ucundadır gerçek haber. Ekip arkadaşlarımı arayıp sorabilirdiniz. Yıllarca yalanla terbiye edilmiş bir topluma hala bu kirliliğin boca edilmesi, herşeye bakışımızı gösteriyor. Bu tavır Kürdi nefretin semboller üzerinden daha çok devam edeceğini ve psikolojik savaşın ruhunu yansıtıyor.

Bunca küfür ve hakarete uğrayan biri olarak çok üzülüyorum. Lütfen anlayın, ailem ve dostlarımın bu açık arama yarışını benden daha fazla hissetiğini üzüldüğünü belirtirim.

Aynı zamanda çıkan bütün gazetelerde bu haberin tekzibinin aynı büyüklükte yayınlanmasının ahlaki bir duyarlılık olduğunu belirtmek isterım. 

 

Doğru bilginin yazılmasını ivedilikle hepinizden rica ediyorum.

 

Saygılarımla

 

ROJİN

 

Medyatava Özel Haber

 

HÜRRİYET'TE YER ALAN HABER İÇİN TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin