Rockçı imam, yeni albüm için kolları sıvadı

Ahmet Muhsin Tüzel, yeni albümü için İstanbul'da stüdyo çalışmalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Rockçı imam, yeni albüm için kolları sıvadı

Rockçı İmam olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzel, yeni albümü olan 'Değişim Zamanı' için İstanbul'da stüdyo çalışmalarına başladı.



Antalya'ya bağlı Kaş ilçesinde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzel, yaptığı müzik türü olan Rock'la dikkatleri üzerine çekmişti. Çalıştığı kurum ve vatandaşlar arasında tartışmaya neden olan Ahmet Muhsin Tüzel, yeni albümü olan “Değişim Zamanı” için İstanbul'a geldi. 



İHA mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Ahmet Muhsin Tüzel, "Yeni albümümüz sıradışı ve ilginç olma özelliği taşıyor. Bizim misyonumuzla örtüşen bir anlayışın ortaya çıkmasıyla oldu. Albümümüzün adı ‘Değişim zamanı’. Müzik ve alt yapısındaki misyon bizi uluslararası camianın gündemine taşıdı. Müzik evrenseldir. Müziğimizle yapmış olduğumuz sıradışı albümlerle, tüm dünyada insanların gönüllerinde güzel manalar oluşturmayı hedefliyoruz. Bu noktada parça seçimlerinde dikkatli davranıyoruz. Her şey şu anda yolunda gözüküyor" ifadelerini kullandı.



Amellerin niyetlere göre hareket ettiğini ve bu yönde çalıştıklarını vurgulayan Tüzel, "İmamlık makamıyla, imamlık vasfıyla Rock müziğin yan yana gelmesinde bir sıkıntı vardı. Aslında burada temel sıkıntı, Rock müziğinin maalesef imajının dünyada kötü olması. Halbuki siz yüksek alemlerden icra edebileceğiniz eseri, bunu Rock’la da süsleyebilirsiniz. Bence problem yok. Gerçekten biz bunun bir ibadet olduğunu da düşünüyoruz. Müzik ruhun gıdasıdır özünde. Bu müziği neyle süslediğiniz, onu hangi düşüncelerle donattığınız çok önemli. Ameller niyetlere göredir" şeklinde konuştu.



Hakkında açılan soruşturmayı doğal karşıladığını belirten Ahmet Muhsin Tüzel, "Ben başkanlığımızın, hakkımda açmış olduğu soruşturmayı çok doğal karşılıyorum. Dediğim gibi alışılmışın dışında sanat icra etmeye çalışıyoruz. Beni tanımak, düşüncelerimi tanımak, insanların bakış açılarını anlamak için Diyanet İşleri Başkanlığının soruşturma açmasını doğal karşılıyorum. Ben Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamızın da çok aydın, ufku geniş, evrensel düşünen çağdaş bir başkanımız olduğunu biliyorum. Diyanetinde bu düşünceye, bu oluşuma destek vereceğine inanıyorum" diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin