Rober Koptaş'tan Hilal Kaplan'a sert tepki: Erdoğan iktidarını savunmayı amentü belleyen...

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'ın o sözlerine köşe yazısıyla cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Rober Koptaş'tan Hilal Kaplan'a sert tepki: Erdoğan iktidarını savunmayı amentü belleyen...

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'ın dün kaleme aldığı, "Dink cinayetinin aydınlatılmasını istiyor muyum?" başlıklı yazısına tepki gösterdi.



Yazısında, “Hrant Dink cinayetinin her yönüyle aydınlatılmasını ‘sahiden’ istiyor musunuz?” sorusunu, Hilal Kaplan'ın “saçma” bulduğu halde yanıtladığını belirten Koptaş, "Evet, sorduğum soru gerçekten de saçmaydı. Ancak bu saçmalığın kaynağını sorunun kendisinde değil, o soruyu sorduran siyasi tutumlarda aramak gerekiyor" dedi.



Koptaş, Hilal Kaplan'ın; "Geziciler, 19 Ocak’ları Hrant Dink gibi tüm Türkiye’yi kucaklayan bir biçimden çıkardığı için son iki yıl dışında tüm 19 Ocak’larda Agos’un önündeydim" sözüne sert tepki gösterdi ve "Türkiye meselelerine vicdanı ve aklı doğrultusunda yaklaşmaya çalışan bir Müslüman mütefekkir olma yolundan dönüp, her hal ve şartta Tayyip Erdoğan iktidarını savunmayı amentü belleyen bir köşe sahibi" ifadelerini kullandı.



İşte, Koptaş'ın o yazısı: 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin