'Rıza Sarraf' soruşturması Egemen Bağış'a uzandı iddiası!

ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf'ın davasına ilişkin çarpıcı gelişmeler yaşanıyor... İşte, dünya basınının yakından izlediği o soruşturmayla ilgili bomba iddia...

Google Haberlere Abone ol
'Rıza Sarraf' soruşturması Egemen Bağış'a uzandı iddiası!

27 Nisan’da New York'ın güney bölgesine bağlı mahkemede yapılan duruşma öncesi celsede (hearing), Rıza Sarraf, avukatları aracılığı ile 10 gün içinde kefaletle serbest kalma için ‘’yazılı bir talepte’’ bulunacağını bildirmişti. Haberdar'dan İlhan Tanır'ın haberine göre, duruşmadan beri 2.5 hafta geçmesine rağmen Başsavcı Preet Bharara’nın ofisinden alınan bilgiye göre Sarraf böyle bir talepte bulunmadı. Sarraf'ın avukatı olan Benjamin Brafman ile birlikte çalışan bir başka avukat ise kefalet paketi ile ilgili başvuru yapıp, yapmayacakları konusundaki sorulara cevap veremeyeceğini bildirdi.



Konuyla ilgili olarak soruları cevaplandıran New York Güney Bölgesi Mahkemesi'ne kayıtlı avukat olan Cahit Akbulut, Sarraf’ın yabancı olduğundan dolayı kefalet şartlarını tümüyle yerine getirmesinin uzamış olabileceğini ifade etti ve 16 Haziran’daki celseden önce bu talebin hazırlanmasının mümkün olduğunu söyledi.



Sarraf’ın suçlandığı İran’ın ambargoları ile ilgili olan yasaklamalar, İran ile ABD’nin nükleer anlaşması yapmasından sonra kalkmış durumda. Yani birkaç yıl önce ceza gerektiren fiiller, şu an ceza gerektirmiyor çünkü İran'ın kendisi uluslararası ekonomiye ve sisteme yeniden entegre ediliyor. Bu durum da artık suç olmayan fiillerin ağır cezalandırması daha da güçleşebiliyor. CNN'de buna yönelik eski tarihli yorumlar var.



İran Meclisi Yolsuzluk Araştırma Komisyonu üyesi Emir Abbas Sultani, geçen hafta içinde Rıza Sarraf hakkında Al Monitor’a açıklamalarda bulunmuş, Sarraf’ın daha önceden hazırlanan bir plana göre ve İranlı yetkililer tarafından yakalanacağını düşündüğünden dolayı, tutuklanacağını bile bile ABD’ye gittiğini savunmuştu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin