Reza Zarrab'ı tutuklatan savcıya sosyal medyada mesaj yağmuru!

Reza Zarrab'ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı Preet Bharara'ya binlerce Türk mesaj yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Reza Zarrab'ı tutuklatan savcıya sosyal medyada mesaj yağmuru!



ABD'ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reza Zarrab'ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından Twitter’da mesaj yağmuruna tutuldu.

Twitter üzerinden New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara'ya ulaşan Türkler, Başsavcıya “Türkiye'den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, sis kebap, lokum, Türk halısı istemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz", “Abi yengeyi al gel, bekliyoruz", “Bizimkilerin yapamadıklarını siz yapıyorsunuz, yanınızdayız" gibi mesajlar attı. 



Twitter'daki izleyici sayısı iki gün içinde binlerce sayıda artan Preet Bharara, kendi resmi hesabından ise kendisine gönderilen mesajları şu şekilde yanıtladı; “Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum", “Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek", “Amerika'nın İran'a yaptırımlarını delen, kara para aklayan ve bankacılık sahtekarlığı yapan Türk uyruklu kişi tutuklandı"



Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan Bharara, ABD'de diplomatları, siyasileri ve 2008 küresel krizinin ardından 100'e yakın bankacıyı soruşturarak adını duyurdu. Hindistan asıllı ,48 yasındaki Bharara, 2009'da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New York'a getirtmiş ve yargı önüne getirilmelerini sağladı. (DHA)



Reza Zarrab'ı tutuklatan savcıya sosyal medyada mesaj yağmuru!

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin