Reza Zarrab ve Ebru Gündeş'ten Sözcü yazarına dava!

Reza Zarrab ve Ebru Gündeş Sözcü Gazetesi yazarı Özlem Gürses’e dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Reza Zarrab ve Ebru Gündeş'ten Sözcü yazarına dava!

Reza Zarrab ve Ebru Gündeş, Sözcü yazarı Özlem Gürses'e 20 bin TL'lik tazminat davası açtı.



Gürses, kendisine açılan 20 bin TL’lik tazminat davasını köşesinden paylaştı. “20 bin TL’lik tazminat davası” başlıklı yazıda Gürses şu ifadelere yer verdi:



“Reza Zarrab ve Ebru Gündeş haklarında yazdığım bir yazıdan dolayı bana dava açmış. Bahtiyarım. 20 yıllık gazetecilik hayatımın ilk davası bu; bence geç bile kalmıştım!



“Dava gerekçesi inanılır gibi değil; “Yayımlandığı haliyle bu köşe yazısı toplumumuzun örf, adetlerine ve ahlak kurallarına tamamen aykırı”ymış!



“Yine gerekçeye göre, ‘davalı’ (yani ben) ‘bu çirkin itham, hakaret ve iftiraları’mı kaleme alırken müvekkillere ( yani Rıza Sarraf ve Ebru Gündeş ) zarar verme kastıyla hareket etmekteymişim.



“Vesaire, vesaire, vesaire… “



Gürses davaya konu yazısını da yeniden yayımladı.



Söz konusu yazıda Gürses, Ebru Gündeş’e “Sınırsızca gelen parayı gönlünüzce harcarken hiç mi merak etmediniz “Ya ülkede onca yetişmiş insan var, doktorlar, mühendisler, avukatlar… Hiçbiri 20’li yaşlarında bu serveti yapamıyor. Reza nasıl yaptı acaba?” diye…” diye soruyordu.



Reza Zarrab daha önce Ahmet Hakan’a 100 bin TL’lik tazminat davası açmış, gazeteci Fatih Yağmur hakkında "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "hakaret" gerekçesi ile şikayette bulunmuştu. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin