Reza Sarraf'ın okulu için gazetecilere çekim yasağı!

Sarraf’ın Gaziosmanpaşa’da yaptırdığı anaokulunun Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesinin görüşüldüğü belediye meclisi oturumuna gazeteciler alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
Reza Sarraf'ın okulu için gazetecilere çekim yasağı!

17 ve 25 Aralık operasyonları ile adı duyulan Reza Sarraf’ın Gaziosmanpaşa’da yaptırdığı anaokulunun Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) devredilmesinin görüşüldüğü belediye meclisi oturumuna gazeteciler alınmadı. Çıkan tartışmaların ardından görüşmeleri çekim yapmadan izleyen gazetecilere özel güvenlik görevlileri nezaret etti.



“Kaçak” olduğu iddiasıyla kamuoyunun gündemine gelen işadamı Rıza Sarraf’ın bağışlarıyla Gaziosmanpaşa’da yaptırılan Toplumsal Gelişim Merkezi ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) Özel Eğitim anaokulunun bulunduğu arazi Milli Eğitim Bakanlığı’na oyçokluğu ile tahsis edildi. Gaziosmanpaşa Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında ek gündemle meclise taşınan görüşmeyi takip etmek üzere seyirci salonuna giren gazeteciler önce çekim yapılmaması konusunda defalarca uyarıldı. Görüşmeleri takip etmek üzere salondan bulunan vatandaşlar salondan çıkarılmazken muhabirlerin çekim yapmadan da toplantıyı izlemelerine izin verilmedi, gazeteciler salondan çıkarıldı. Gazetecilerin dışarı çıkarılmasına tepki gösteren Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi CHP üyesi Ferhat Epözdemir “Basının haber alması engellenemez. Burada neyi saklıyorsunuz” diye konuştu.



ÖZEL GÜVENLİK NEZARETİNDE MECLİS OTURUMU



Tartışmaların ardından kameraları olmadan meclise girmelerine izin verilen gazetecilere oturum boyunca özel güvenlik görevlileri nezaret etti. Her ay düzenli olarak toplanan il ve ilçe belediye meclisleri isteyen her vatandaş ve basın mensupları tarafından önceden herhangi bir izin alınmadan takip edilebiliyor.



'KAÇAK OKULU RESMİLEŞTİRME ÇABASI' 



CHP'li üye Epözdemir, toplam alanı 10 bin metrekare olan alanın plan notlarında ilköğretim tesisi olarak geçtiğini belirterek şunları söyledi:



“Bağışçısı Reza Zarrab olan kaçak okula ilişkin, resmileştirme çabasının olduğu meclis gündemi ile karşı karşıyayız. Kaygı burada. Burada hukuk kılıfı giydirilerek, izole edilerek, arsayı Milli Eğitime, sanki orada kaçak bina yapılmamış gibi, bir usulsüzlük olmamış gibi, arsayı Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi söz konusu. Bunun resmileştirilme çabası var. Orada kaçak bina var”. Kişiye özel imar çıkarıldığını savunan Epözdemir “Milli Eğitim Bakanlığı’na arazi tahsisine karşı değiliz. Ama söz konusu alan 10 bin metrekarelik alan. Plan notlarında ilköğretim tesisi olarak geçiyor. Neden bu 2 bin 300 metrekareyi tahsis ediyorsunuz” dedi.



EBRU GÜNDEŞ PARA ALMADI, ŞARKI SÖYLEDİ 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan TOGEMDER tarafından yaptırılan anaokulunun MEB’e tahsisi mecliste oyçokluğu ile kabul edildi. Ek gündeme alınan görüşmede Gaziosmanpaşa Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün “Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 2 bin 363 metrekare yüzölçümlü taşınmazın imar planlarındaki amacı doğrultusunda kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisini” talebi ele alındı. Meclis oturumunda CHP’li üyeler belediye yetkililerinin hukuksuz durumdan kurtulmak için araziyi MEB’e devrettiklerini iddia ederken, AK Partili üyeler eleştirilere ‘Böyle kararlar bütün belediye meclislerinde alınır. Bu da onlardan biridir’ şeklinde yanıt verdi.



Meclis oturumunda konuşan Epözdemir, Sarraf’ın eşi Ebru Gündeş’le eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı Sedar Yavuz’un arsa üzerinde protokol yaptığını iddia ederek ödül olarak Uşak Valisi yapıldığını öne sürdü. AK Partili üyelerin tepki gösterdiği konuşmaya AK Parti sıralarından "Para almadı. Ebru Gündeş kaymakama şarkı söyledi” yanıtı geldi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin