REYTİNGLERİN YENİ EFENDİSİ TNS, REYTİNG ÖLÇÜMÜNDE NASIL BİR SİSTEM KURACAK?

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi'nin (TİAK), TV izleme ölçümleri ihalesini kazanan TNS Türkiye Genel Müdürü Arzu Kumar, 2011'de başlayacak dört yıllık dönem süresince kullanacakları sistemi ve teknolojiyi açıkladı...

Google Haberlere Abone ol
REYTİNGLERİN YENİ EFENDİSİ TNS, REYTİNG ÖLÇÜMÜNDE NASIL BİR SİSTEM KURACAK?

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi'nin (TİAK), TV izleme ölçümleri ihalesini kazanan TNS Türkiye Genel Müdürü Arzu Kumar, 2011 yılında hayata geçecek yeni dönemde sunacakları hizmetin, Türk medya sektörünün ihtiyaçlarına yanıt vermesini sağlama konusunda kararlı olduklarını bildirdi.
 
TNS firmasından yapılan yazılı açıklamada, TİAK'ın 2011'de başlayacak dört yıllık dönem süresince yeni dönem Televizyon İzleyici Ölçümü Hizmetlerini yürütmeye TNS'nin hak kazandığını açıkladığı anımsatıldı.
 
Türkiye'de Televizyon İzleyici Ölçümü hizmetlerinin halihazırda AGB Nielsen Media Research tarafından gerçekleştirildiği dile getirilen açıklamada, sunacağı hizmet kapsamında TNS'nin, 3 bin 500 haneden oluşan bir panel kuracağı ve TİAK'a TNS'nin 5000 Serisi ''Modüler PeopleMeter'' cihazlarının kullanıldığı bir TV ölçüm sistemi sağlayacağı belirtildi.
 
Açıklamada, dünyada şu anda 35 bin hanede 57 bin ölçüm cihazı ile faaliyette olan 5000 Serisinin, kendini kanıtlamış bir izleyici ölçümleme aracı olma özelliği taşıdığı vurgulanarak, yeni dönem sözleşmesi kapsamında dünyanın lider TV analiz yazılımı ''TNS InfoSys''nın da sektörün kullanımına sunulacağı kaydedildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen TNS Media Research Global İş Geliştirme Direktörü Keld Nielsen, ''Elde edilen bu başarı, TNS'nin, global izleyici ölçümü uzmanlığı ile Türkiye'de 35 yıllık deneyime sahip yerel ekibin medya araştırmaları konusundaki bilgisini bir kez daha ortaya koyuyor'' dedi.
 
TNS Türkiye Genel Müdürü Arzu Kumar ise TİAK'ın bu prestijli hizmet için TNS'yi seçmiş olmasından büyük onur, heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''2011 yılında hayata geçecek olan yeni dönemde sunacağımız hizmetin, Türk medya sektörünün ihtiyaçlarına fazlasıyla yanıt vermesini sağlamak konusunda kararlıyız'' değerlendirmesinde bulundu.
 
AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin