REUTERS, OCAK AYINDA IRAKTA GÖZALTINA ALINAN ÜÇ ÇALIŞANININ İŞKENCE GÖRDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRDÜ

Reuters haber ajansı, 3 çalışanının ocak ayında Irak´ın Felluce kentinde gözaltında tutuldukları süre boyunca işkenceye maruz kaldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
REUTERS, OCAK AYINDA IRAKTA GÖZALTINA ALINAN ÜÇ ÇALIŞANININ İŞKENCE GÖRDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRDÜ

Reuters, Bağdat kökenli kameraman Selim Ürebi, Felluce kökenli serbest muhabir Hüseyin El Bedrani ve şoför Settar Cabbar El Bedrani'nin, gözaltında tutuldukları süre boyunca dövüldüklerini, aşağılayıcı el kol hareketleri yapmaya zorlandıklarını, kendileriyle alay edildiğini ve fotoğraflarının çekildiğini söylediklerini bildirdi. Çalışanlardan ikisinin, parmaklarını anüslerine soktuktan sonra yalamaya ve ayakkabılarını ağızlarına sokmaya zorlandıklarını söyledikleri belirtildi.

Amerikan ordusu, Bağdat'taki Ebu Garip cezaevindeki tutuklulara yapılan işkencenin açığa çıkmasından önce yaptığı bir açıklamada, Reuters çalışanlarının işkenceye tabi tutulduğuna ilişkin yeterli kanıt olmadığını bildirmişti.

Reuters ajansı, Irak'taki Amerikan birliklerinin komutanı Korgeneral Ricardo Sanchez'den 5 Mart tarihli bir mektup aldıklarını ve komutanın bu mektupta "soruşturmanın tam ve tarafsız olduğundan emin olduğunu" kaydettiğini belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin