REUTERS KAMERAMANININ ÖLÜMÜNÜ ´MESAFELİ´ DUYURDU

Filistin Oteli´ne düzenlenen saldırının mağdurları henüz yaralıyken internette olayla ilgili gelişmeleri tarayan medyatava.net´in dikkatini yabancı basında yer alan bir cümle çekti önce: ´Yaralanan Reuters elemanlarının hiçbiri İngiliz vatandaşı değil.´ Ardından...

Google Haberlere Abone ol
REUTERS KAMERAMANININ ÖLÜMÜNÜ ´MESAFELİ´ DUYURDU

Irak'ta görev yapan Fuat Kozluklu'nun Yalçın Bayer'le yaptığı telefon konuşmasındaki söyledikleri geldi gündeme: 'Reuters kendi kadrolu gazetecilerini güvenlik nedeniyle cepheye göndermiyor; bizleri gönderiyor.'



Kardolu elemanlarını güvenlik gerekçesiyle cepheye göndermemeye özen gösteren Reuters, elemanlarının yaralandığını da, daha sonra ölen Ukraynalı kameramanının ölümünü de her zamanki 'habere mesafeli' tutumuyla verdi websitesinde: Irak'taki Otel'e düzenlenen saldırıda Reuters kameramanı öldü."


Ölen kameraman, ya da yaralananlar başka bir haber kurumu için çalışıyormuş havasında. Biz sonunda Reuters'ın habere karşı 'dengeli' duruşu konusunda ikna olduk.


Bakalım, kameramanın kaybını 'çok gereksiz' diye yorumlayan ve ABD birliklerinin muhakeme gücü konusunda soru işaretleri doğduğunu söyleyen Reuters Genel Yayın Müdürü Geert Linnebank aklına takılan sorular karşısında nasıl ikna olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin