Reklam izleyen çocuk obez oluyor!

İskoçya'da yapılan bir araştırmada halkın 'abur cubur' reklamlarının yasaklanmasını istediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Reklam izleyen çocuk obez oluyor!

İskoçya’da Stirling Üniversitesi’nden bilim insanlarının Cancer Research UK (Birleşik Krallık Kanser Araştırmaları Derneği) için gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, halkın yüzde 88’inin, çocuklarda obezitenin ülkenin geleceği için ciddi bir problem oluşturduğunu düşündüğünü ortaya çıkardı.



Hürriyet'te yer alan habere göre aynı araştırmada İskoçların yüzde 79’unun çocukların obeziteye sürüklenmesinin engellenmesi için 'abur cubur' reklamlarının saat 21.00’dan önce yayınlanmasının yasaklanmasını desteklediği de görüldü.



Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Linda Bauld, “İskoçya’da biz halkın şekerli yiyecekleri ne kadar çok sevdiği ile ilgili şakalar yapıp duruyoruz ancak aslında ortada gülünecek hiç bir şey yok. Bu kötü beslenme alışkanlıkları insanların aşırı kilolu olmasında ve bazı kanserlere karşı daha savunmasız hale gelmesinde önemli rol oynuyor. Yüksek oranda şeker ve yağ içeren abur cuburlar İskoçya’yı ele geçirmiş durumda. Bu ürünlerin reklamları çizgi karakterler ve parlak renklerle çocukları baştan çıkartıyor. Bu tip yiyeceklerin ucuz ve ekstra kalorilerle dolu olduğu günümüzde, daha fazla önlem almaya başlamamız şart” dedi.



Yaptıkları araştırmalarda hükümetin bu konuda harekete geçmesine halkın büyük oranda destek verdiğini gördüklerini belirten Bauld, sözlerine; “Biz Birleşik Krallık hükümetinin saat 21.00’dan önce abur cubur reklamlarının yayınlanmasını yasaklamasını, şekerli içeceklere vergi koymasını ve yiyeceklerdeki şeker ve yağ oranlarının azaltılması için konulan hedefler konusunda yaptırım uygulamasını talep ediyoruz. Obezite oranlarını azaltmak uzun vadede sağlık sisteminin milyarlarca sterlin kâr etmesine yol açacak” diyerek devam etti.



İskoçya genelinde her üç çocuktan birinin obez olduğu tahmin ediliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin