Rehine krizi dünya medyasına böyle haber oldu!

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması dış basında!

Google Haberlere Abone ol
Rehine krizi dünya medyasına böyle haber oldu!

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği ile başından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında DHKP-C Örgütü üyelerince rehin alındı. Savcının odasının bulunduğu koridor boşaltıldı.



Savcının rehin alınması dünya basınında da yankılandı. Dış basın, Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine krizini şöyle duyurdu:



BBC News: Türk savcı rehin alındı



Silahlı bir grup, Gezi Parkı eylemleri sırasında vurulan Berkin Elvan’ın davasına bakan savcıyı odasında rehin aldı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta Mehmet Selim Kiraz’ın başına silah dayanırken görünüyor.



Marksist devrimci örgütün eylemden sorumlu olduğundan şüpheleniliyor.



Sky News: Adliye’de Savcı rehin alındı



Terörist grup, savcının başına silah dayalı fotoğrafı paylaşarak taleplerinin yerine getirilmemesi halinde savcıyı öldürmekle tehdit etti.



Silahlı bir grup, İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ı başına silah dayararak rehin aldı. Skynews, haberinde rehinenin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafını haberinde yayınlamayacağına karar verdiğini yazdı.



Telegraph: Berkin Elvan davasına bakan savcı rehin alındı



Gezi parkı eylemleri sırasında başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı.



Kiraz’ın Devrimci Halk Kurtuluş Örgütü üyesi oldukları iddia edilen kişiler tarafından rehin alındığı bildirilirken grup savcının başına silah dayalı bir fotoğraf yayınladı.



Washington Post: Türk savcı odasında rehin alındı



Türk Marksist Örgüt DHKP-C’nin yayınladığı fotoğrafta Gezi Parkı eylemlerinde başından vurulan gencin davasına bakan savcıyı rehin aldıkları görülüyor.



Grup, yayınladıkları talebin yerine getirilmesi için saat verdi. Grup ayrıca, Berkin Elvan protestosuna katılanlar hakkındaki cezaların düşürülmesini talep etti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin