REFİK ERDURAN'DAN HINCAL ULUÇ'A 'İVEDİ YANIT'

"Hıncal dostum sorduğu soruya ivedi yanıt istiyor. Hatırını kıracak değilim ya. Hemen bilgi arz edeyim. Soru şu: "Paris Hilton'un köpek kulübesine ödediği 325 bin doları kaç kişi paylaştı? Bir arabası olan zengin iki tane daha alsaydı General Motors batar mıydı?"

Google Haberlere Abone ol
REFİK ERDURAN'DAN HINCAL ULUÇ'A 'İVEDİ YANIT'

Refik Erduran/SABAH


Hıncal dostum sorduğu soruya ivedi yanıt istiyor. Hatırını kıracak değilim ya. Hemen bilgi arz edeyim.
Soru şu: "Paris Hilton'un köpek kulübesine ödediği 325 bin doları kaç kişi paylaştı? Bir arabası olan zengin iki tane daha alsaydı General Motors batar mıydı?"
"Trickle down" ("aşağıya damlama") teorisi diye bilinen bu yaklaşımı Ronald Reagan Cumhuriyetçilerin temel ekonomi politikası yaptı; Bush'lar da aynı yolda yürüdüler. Uygulamada fos çıktı. Son kriz de enkazın tepesine tüy dikti.
Anlaşıldı ki zengin harcamalarıyla üst kattaki refah alt katlara sızmıyor; gelir katmanlarının arası açıldıkça ekonomi hastalanıyor.
General Motors batmadan önce yalnız zenginlerin değil, Amerikan orta sınıf ailelerinden çoğunun da birden fazla otomobili vardı. Paris Hilton kafasıyla benzin oburu araç kullanma merakı da yaygındı. Şirketin batmasının birinci nedeni ekonomik daralmayı zamanında görüp modellerini küçültmemesi oldu.
İkinci neden (benim gibi demode solcu klişe düşkününe yakışmayacak ama doğruyu söylemek zorundayım) sendikaların gerçekçi olmayan isteklerde direnmesiydi.
Bunlar Amerikalı ekonomi uzmanlarının yazıp durdukları. Belki yanılıyorlardır. Paris Hilton çözümünü bir deneyelim burada. Bütün zenginlerimiz ikişer araba daha alıp bahçelerine 325 dolarlık köpek kulübeleri yaptırsınlar. Bakarsınız çabucak çıkarız krizden.
Ben de dostumun elini sıkıp "Helal vallahi, gerçekten megalo imişsin" derim.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin